Hlavní navigace

Názor k článku Města, kde není bezpečné připojovat se k internetu od jiří - Podle mé zkušenosti je v Miláně a Římě...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 3. 2012 3:34

    jiří (neregistrovaný)

    Podle mé zkušenosti je v Miláně a Římě velmi obtížné sehnat veřejný wifi hotspot, myslím legální, třeba v kavárně. Platí asi pro celou Itálii. Když jsem totiž v Miláně konečně našel kavárnu s inzerovaným wifi (v budově muzea), obsluha (nebyla to servírka, ale pokladní muzea) si ode mě vyžádala osobní doklad (stačil EU řidičák), udělala si kopii pro policii (podobně jako od vás v italských hotelech pro policejní registraci fyzicky vyberou pas/občanku, na rozdíl od třeba britských nebo německých hotelů) a pomocí aplikace na webu mi vygenerovala mé italské daňové identifikační číslo (papír s ním mám dodnes, možná se někdy bude hodit), které jsem potřeboval pro přihlášení přes prohlížeč.

    Podobné je to prý ve Francii, kde prý mají zákon, podle něhož nesmí být přijímač (počítač, mobil) mimo budovu, v níž je vysílač (router).

    Takže ta kriminalita v italských městech je možná způsobena připojením k nezabezpečeným hotspotům, nezabezpečeným z nedbalosti, nebo možná i jako past na turisty. Neví někdo víc?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).