Hlavní navigace

Microsoft představil tablet od Hewlett-Packard s Windows 7

7. 1. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Šéf Microsoftu Steve Ballmer ve svém očekávaném vystoupení na výstavě CES 2010 v Las Vegas oficiálně představil světu tablet, o němž se už několik měsíců čile spekuluje. Nakonec však není Microsoft přímo jeho výrobcem, prezentované zařízení bude vyrábět a pod svou značkou letos prodávat Hewlett-Packard. Jde o klasický tablet bez hardwarové klávesnice, ovšem s multidotykovým displejem, který zužitkují právě nová Windows 7. Další podobná zařízení mají vyrábět Archos a Pegatron. Nakonec keynote…

Šéf Microsoftu Steve Ballmer ve svém očekávaném vystoupení na výstavě CES 2010 v Las Vegas oficiálně představil světu tablet, o němž se už několik měsíců čile spekuluje. Nakonec však není Microsoft přímo jeho výrobcem, prezentované zařízení bude vyrábět a pod svou značkou letos prodávat Hewlett-Packard. Jde o klasický tablet bez hardwarové klávesnice, ovšem s multidotykovým displejem, který zužitkují právě nová Windows 7. Další podobná zařízení mají vyrábět Archos a Pegatron. Nakonec keynote nepřinesla až takovou bombastickou informaci, jak někteří očekávali. Vystoupení Steveho Ballmera spíše působilo dojmem, že se Microsoft chce na poli tabletů trochu připomenout, než dlouho spekulovaný vlastní tablet představí Apple.

Další novinkou je, že Microsoft podepsal novou dohodu s již zmiňovanou společnosti Hewlett-Packard, která obnáší přednastavení vyhledávače Bing na počítačích od zmíněného výrobce v 32 zemích. Již dříve MS a HP takto spolupracovali v USA a Kanadě. Na CES 2010 došlo i na další technologie Microsoftu. Robbie Bach, šéf zábavní divize Microsoftu, například upřesnil, že Natal vstoupí na trh do konce roku. Jde o novou technologii ovládání her na konzoli Xbox 360 za pomoci pohybu těla, která trochu připomíná koncept konkurenční konzole Nintendo Wii. (The Independent)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).