Hlavní navigace

Microsoft pustil Outlook do mobilů a tabletů, uvádí aplikace pro Android a iOS

29. 1. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Microsoft
Microsoft rychle zužitkoval loňský nákup startupu Acompli a na jeho technologii postavil aplikace pro svůj Outlook. Pro Android je zatím v preview verzi.

Chyběl vám v tabletu nebo smartphonu Microsoft Outlook? Po dnešku už nebude. Microsoft uvedl aplikace svého poštovního klienta pro iOSpro Android (v preview verzi). 

Aplikace se mají umět napojit na účty Exchange, Outlook.com (včetně Hotmailu), Googlu, iCloudu či Yahoo. Podporují také napojení na cloudová úložiště Dropbox, OneDrive, iCloud, Box či Google Drive – v e-mailech se dá odkazovat na soubory v nich uložené, příjemce pak dostane odkaz spojený s automatickými právy ke stažení dotyčného souboru. 


Autor: Microsoft

V praxi se ale někteří uživatelé zatím potýkají s tím, že se není k jejich poštovním účtům možné připojit (což můžeme potvrdit). A jsou tu i další mouchy – na Androidu se nám třeba nedaří aplikaci normálním způsobem vypnout. Verzi pro Android také zatím Microsoft uvolnil v testovací preview verzi – chce ji nejdřív otestovat na velkému počtu různých zařízeních na tomto OS.

Mobilní Outlook zahrnuje automatické třídění pošty na tu důležitou a ostatní – ukládá je do rozdílných složek a učí se podle toho, jak uživatel s maily zachází. Rozhraní je přeloženo do 33 jazyků, včetně češtiny. A aplikace kromě klasické pošty obsahuje také kalendář.


Autor: Microsoft

Nové aplikace stojí na klientovi startupu Acompli, který Microsoft koupil koncem loňského roku za 200 milionů dolarů. Vývojáři za dva měsíce upravili své původní aplikace do nové podoby a přidali několik novinek – například více možností v nastavení aplikace.

Nový Outlook má časem v mobilních zařízeních nahradit starší aplikaci OWA. Microsoft ji ale zatím z aplikačních obchodů nestáhl, protože mobilní Outlook zatím neobsahuje všechny její funkce.

BRAND24

Mobilním aplikacím Microsoft Office se přes pozdní vstup firmy do mobilů a tabletů docela daří – podle Microsoftu zaznamenaly více než 80 milionů stažení na iOS a přes 250 tisíc na Androidu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).