Hlavní navigace

Microsoft se brání zákazu prodeje programu Word 2007

19. 8. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Minulý týden jsme vás informovali, že texaský soud nakázal Microsoftu přestat v USA prodávat mj. textový editor Word 2007 a Word 2003 z kancelářské sady MS Office. Důvodem je porušení patentu kanadské firmy i4i. Microsoft ovšem stále trvá na tom, že pravda je na jeho straně. Kromě odvolání proti zmíněnému rozsudku přešli právníci redmondského softwarového giganta do protiútoku a obrátil se na obvodní soud pro oblast východního Texasu, u kterého se chtějí domoci, aby zatím byla zablokována…

Minulý týden jsme vás informovali, že texaský soud nakázal Microsoftu přestat v USA prodávat mj. textový editor Word 2007 a Word 2003 z kancelářské sady MS Office. Důvodem je porušení patentu kanadské firmy i4i. Microsoft ovšem stále trvá na tom, že pravda je na jeho straně. Kromě odvolání proti zmíněnému rozsudku přešli právníci redmondského softwarového giganta do protiútoku a obrátil se na obvodní soud pro oblast východního Texasu, u kterého se chtějí domoci, aby zatím byla zablokována účinnost nařízení přestat do 60 dnů prodávat Word 2007 a některé další produkty.

Je to prý účinnější řešení, než čekat na výsledek odvolání. Podle expertů je vysoce nepravděpodobné, že Microsoft skutečně přestane ve Spojených státech prodávat jeden ze svých klíčových produktů. Existuje prý celá řada právních a technických řešení, jak se takovému řešení vyhnout. Společnosti i4i se s Microsoftem o softwarový patent přetahuje už od roku 2007. Mnohé komentátory výše zmíněné rozhodnutí soudce Leonarda Davise překvapilo, protože patent i4i je prý velmi, velmi obecný. Microsoft navíc tvrdí, že má v ruce rovněž platný patent, ovšem výrazně podrobněji specifikovaný. (Windows IT Pro)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).