Hlavní navigace

Microsoft učí Mozilla Firefox přehrávat video v H.264

17. 12. 2010
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Microsoft prostřednictvím Interoperability Bridges and Labs Center uvolnil doplněk pro Mozilla Firefox, který tento prohlížeč naučí přehrávat přes HTML 5 i videa využívající kodek H.264, kterému Mozilla Corporation dlouhodobě nefandí a odmítá jej oficiálně podporovat. Microsoft se naopak spolu s Applem řadí na poli výrobců prohlížečů mezi poslední velké stoupence H.264.

Microsoft prostřednictvím Interoperability Bridges and Labs Center uvolnil doplněk pro Mozilla Firefox, který tento prohlížeč naučí přehrávat přes HTML 5 i videa využívající kodek H.264, kterému Mozilla Corporation dlouhodobě nefandí a odmítá jej oficiálně podporovat. Microsoft se naopak spolu s Applem řadí na poli výrobců prohlížečů mezi poslední velké stoupence H.264.

Mozilla Corporation hlasitě podporuje otevřená řešení. Dává přednost otevřenému kodeku OGG Theora a velmi slibnému projektu WebM se širokou podporou.Se zmíněným doplňkem ovšem i Firefox 3.6 nebo Firefox 4.0 Beta pod Windows 7 je schopný přehrát video využívající kodek H.264 – díky přehrávači Windows Media Player. 

Zdroj: Mozilla.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).