Hlavní navigace

Microsoft uvádí zvýhodněná Windows XP pro ULPC

12. 5. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Microsoft přesně podle dříve avizovaného plánu neposílá Windows XP na penzi tak úplně jak se ještě před několika měsíci tvářil. V poslední době se v souvislosti s Asus EEE objevila vlna zájmu o malé a levné notebooky (ultra low-cost PC – ULPC) a snad každý výrobce představil nebo plánuje představit nějakou tu vlastní verzi levného subnotebooku. Jenže hardwarová konfigurace takových počítačů naráží na nároky Windows Vista a proto Microsoft povolává do zbraně Windows XP Home, která hodlá nabízet…

Microsoft přesně podle dříve avizovaného plánu neposílá Windows XP na penzi tak úplně jak se ještě před několika měsíci tvářil. V poslední době se v souvislosti s Asus EEE objevila vlna zájmu o malé a levné notebooky (ultra low-cost PC – ULPC) a snad každý výrobce představil nebo plánuje představit nějakou tu vlastní verzi levného subnotebooku. Jenže hardwarová konfigurace takových počítačů naráží na nároky Windows Vista a proto Microsoft povolává do zbraně Windows XP Home, která hodlá nabízet dodavatelům počítačů za nízké ceny.

Nabídka platí pro počítače s displejem maximálně 10,2 palců (a nesmí jít o dotykový displej) a pevným diskem do 80 GB. Těmito omezeními chce Microsoft zamezit využití nabídky i pro jiné počítače a de facto pokračování prodeje Windows XP ve velkém. Microsoft samozřejmě hodlá dále protlačovat na trh nová Windows Vista, ale zároveň nechce u levných subnotebooku přenechat trh Linuxu. (ComputerWorld UK)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).