Hlavní navigace

Microsoft uvolnil deset záplat, tři jsou kritické

9. 6. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Microsoft uvolnil již šestou letošní plánovanou dávku záplat pro své produkty. Na druhé červnové úterý si jich připravil rovnou deset, z čehož tři jsou hodnoceny jako kritické a zbylých sedm jako důležité. Opravují se chyby v operačních systémech od Windows 2000 přes Windows XP po nejnovější Windows 7, dále v balíku knihoven DirectX 9 nebo třeba v programu Windows Media Encoder 9. Záplatování se týká i Office XP, Office 2003 a Office 2007 nebo Office 2004 pro Mac či bezplatného prohlížeče…

Microsoft uvolnil již šestou letošní plánovanou dávku záplat pro své produkty. Na druhé červnové úterý si jich připravil rovnou deset, z čehož tři jsou hodnoceny jako kritické a zbylých sedm jako důležité. Opravují se chyby v operačních systémech od Windows 2000 přes Windows XP po nejnovější Windows 7, dále v balíku knihoven DirectX 9 nebo třeba v programu Windows Media Encoder 9. Záplatování se týká i Office XP, Office 2003 a Office 2007 nebo Office 2004 pro Mac či bezplatného prohlížeče tabulek Excel Viewer.

Podrobnosti o jednotlivých záplatách jsou k dispozici na webu Microsoft TechNet. Samotné záplaty pak jsou v distribuci samozřejmě přes službu Microsoft Update. Zároveň vyšla opět i nová verze Nástroje pro odstranění škodlivého softwaru, jehož záběr byl nyní rozšířen i o trojského koně Win32/Fakeinit. To je jeden z klasických zástupců tzv. falešných antivirů – vůči uživatelům se snaží vystupovat jako antivirový program Internet Security 2010 nebo Security Essentials 2010.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).