Hlavní navigace

Microsoft uvolnil dvě důležité bezpečnostní aktualizace

10. 3. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Máme za sebou druhé úterý v měsíci, což už řadu let znamená, že Microsoft uvolňoval bezpečnostní aktualizace pro své produkty. V březnovém termínu vyšly dvě opravy označené za důležité (nikoliv však kritické). Záplata MS10–016 řeší zranitelnost v programu Windows Movie Maker, která umožňuje vzdálené vykonání kódu. Zmíněný software pro základní úpravy videa je součástí příslušenství vybraných verzí systému MS Windows. Záplata MS10–017 je určena pro tabulkový kalkulátor Excel 2002 a jeho pozdější…

Máme za sebou druhé úterý v měsíci, což už řadu let znamená, že Microsoft uvolňoval bezpečnostní aktualizace pro své produkty. V březnovém termínu vyšly dvě opravy označené za důležité (nikoliv však kritické). Záplata MS10–016 řeší zranitelnost v programu Windows Movie Maker, která umožňuje vzdálené vykonání kódu. Zmíněný software pro základní úpravy videa je součástí příslušenství vybraných verzí systému MS Windows. Záplata MS10–017 je určena pro tabulkový kalkulátor Excel 2002 a jeho pozdější verze včetně Excelu 2004 pro Mac. Rovněž ošetřuje možnost vzdáleného spuštění kódu.

Obě nové záplaty jsou k dispozici přes Microsoft Update, kde se aktuálně šíří i aktualizace přinášející do systému tzv. ballot screen. Zároveň běží i opětovná distribuce únorové záplaty MS010–15, ovšem nyní už nebude instalována na počítačích infikovaných rootkitem, kde minulý měsíc působila problémy s nabíháním systému. Microsoft zatím nevydal opravu pro Internet Explorer, který může nejen uživatelům Windows XP způsobit problémy při stisknutí klávesy F1. Vyšla ale nová verze Nástroje pro odstranění škodlivého softwaru. Ten si nově poradí i s trojanem Helpud. (Microsoft TechNet)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).