Hlavní navigace

Microsoft v Česku zvýšil tržby na 1,2 mld. Kč

12. 8. 2008
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Česká pobočka Microsoftu navýšila v posledním fiskálním roce tržby o čtvrtinu na 1,234 miliardy korun. Provozní zisk společnosti zaznamenal nárůst o 63 procent, čímž se dostal na 227 milionů korun. Společnosti to uvedla ve své výroční zprávě. Operační systémy Windows měly v roce 2007 na trhu s koncovými zákazníky podíl 99 procent a ve firemním segmentu trhu 97 procent. Jako nejúspěšnější akci loňského roku společnost uvádí uvedení Windows Vista. Za první tři měsíce prodeje na něj společnost…

Česká pobočka Microsoftu navýšila v posledním fiskálním roce tržby o čtvrtinu na 1,234 miliardy korun. Provozní zisk společnosti zaznamenal nárůst o 63 procent, čímž se dostal na 227 milionů korun. Společnosti to uvedla ve své výroční zprávě. Operační systémy Windows měly v roce 2007 na trhu s koncovými zákazníky podíl 99 procent a ve firemním segmentu trhu 97 procent. Jako nejúspěšnější akci loňského roku společnost uvádí uvedení Windows Vista. Za první tři měsíce prodeje na něj společnost prodala 110 000 licencí, což představuje 2,5 násobek prodejů po uvedení Windows XP. (Finanční noviny)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Externí spolupracovník serveru Lupa.cz a expert na blockchain a kryptoměny. Jako šéfredaktor v minulosti vedl ADASTRA Business Intelligence Magazine a server ITbiz.cz. Dnes pracuje jako redaktor časopisu Forbes.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).