Hlavní navigace

Stream z vyklízení vily Milada sledoval 42 000 unikátních diváků

3. 7. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Zpravodajský server iDnes si pochvaluje úspěšnost přímého přenosu ze středečního vyklízení vily Milada, kterou obývali squatteři. Komentovaný přenos z místa dění sledovalo celkem 42 000 unikátních diváků. Ověřili jsme si, že dokážeme získat a udržet několik hodin pozornost našich čtenářů. Přímý přenos dokázalo dlouho táhnout mobilní zařízení, které umožňuje kameře procházet místem dění, zastavit se tam, kde je něco zajímavého, a zprostředkovat obraz i kvalitní zvuk, říká Naděžda Petrová,…

Zpravodajský server iDnes si pochvaluje úspěšnost přímého přenosu ze středečního vyklízení vily Milada, kterou obývali squatteři. Komentovaný přenos z místa dění sledovalo celkem 42 000 unikátních diváků. Ověřili jsme si, že dokážeme získat a udržet několik hodin pozornost našich čtenářů. Přímý přenos dokázalo dlouho táhnout mobilní zařízení, které umožňuje kameře procházet místem dění, zastavit se tam, kde je něco zajímavého, a zprostředkovat obraz i kvalitní zvuk, říká Naděžda Petrová, zástupkyně šéfredaktora iDnes.

Příprava několikahodinového streamu přitom probíhala v hodně akčních podmínkách, nešlo o plánovanou akci. Bylo to celé na rychlo, během streamu nám kolegové dováželi techniku, abychom vydrželi s energií. Vůbec jsme nepočítali, že se to protáhne. V jednu chvíli se strhla mela a museli jsem celou techniku přemístit o 50 metrů vedle centra dění, abychom divákům nabídli co nejlepší záběry, uvádí kameraman Tomáš Sadílek. Kromě kamery byla na místě i redaktorka, která živě komentovala dění a v reálném čase připravovala rozhovory s přítomnými aktéry. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).