Hlavní navigace

Názor k článku Ministr Mládek předložil novelu, která operátorům zakazuje neveřejné nabídky od dino - To je celkem odvážné tvrzení, jakou definici používáte? Biologicky...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 2. 2017 16:54

    dino

    To je celkem odvážné tvrzení, jakou definici používáte?

    Biologicky má smysl generaci definovat jako průměrný věk rodičky při porodu dítěte, jde o zobecnění generace, jak se chápe v přímé linii v rámci rodiny, na populaci (nebo jinak řečeno, je fakt dobrý nápad, aby v průměru byli vztaženo k mé generaci mí rodiče v předchozí a mé děti v následující). Tohle se dá celkem dobře kvantifikovat, ovšem 18 let z toho ve vyspělém světě fakt nevyleze.

    Potom je tu možnost definovat generaci sociologicky, kdy se generace bere jako lidé žijící v přibližně "stejných časech". Ovšem tady se autor od autora vymezení různě liší podle toho, co ten který považuje za významné změny, tedy kdy se "časy mění", a celkem pochopitelně sotva někdo bude operovat s nějakou pevnou časovou konstantou.

    No a pak je tu těch pevných 18 let. Samozřejmě je možné si generaci definovat i takto, akorát se obávám, že pak tento pojem lze použít leda jako časovou jednotku. Ale pokud už potřebujete mít slovo pro interval 18 let, navrhuju radši dejme tomu grbel, to není zatíženo výše uvedenými asociacemi, čímž se předejde mnoha nedorozuměním.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).