Hlavní navigace

Miranda IM 0.9.2 řeší problémy se stabilitou

30. 8. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Jak už jsme vás informovali, minulý týden vyšla nová Miranda IM 0.9. Záhy po jejím uvolnění se ovšem objevily i dvě opravné verze. Odstraněny byly například problémy se stabilitou, které se týkaly uživatelů IRC a AIM. Program Miranda IM 0.9.2 je možné stahovat také ze Slunečnice.cz. Připomeňme si, že Miranda IM od verze 0.9 přichází s vylepšeným enginem pro jednotlivé protokoly s plnou podporou Unicode. Novinkou je též podpora přenosu souborů větších než 4 GB (přes Jabber, Gadu-Gadu a Windows…

Jak už jsme vás informovali, minulý týden vyšla nová Miranda IM 0.9. Záhy po jejím uvolnění se ovšem objevily i dvě opravné verze. Odstraněny byly například problémy se stabilitou, které se týkaly uživatelů IRC a AIM. Program Miranda IM 0.9.2 je možné stahovat také ze Slunečnice.cz. Připomeňme si, že Miranda IM od verze 0.9 přichází s vylepšeným enginem pro jednotlivé protokoly s plnou podporou Unicode. Novinkou je též podpora přenosu souborů větších než 4 GB (přes Jabber, Gadu-Gadu a Windows Live Messenger).

Na seznamu vylepšení též figuruje možnost používat větší ikony o rozměru 32×32 pixelů, nový správce profilu, kontrolování SSL certifikátů, možnost přesunout nabídky všech protokolů na stavový řádek nebo využití novinek na hlavní liště Windows 7. Uvolňovány jsou nyní také oficiální 64bitové buildy. Vylepšena byla i podpora jednotlivých komunikačních služeb a protokolů. Smršť novinek se v této oblasti týká služby Gadu-Gadu, jejíž uživatelé nyní mohou ocenit třeba plnou podporu avatarů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).