Hlavní navigace

Mlynář popírá jednání o koupi Eurotelu

3. 4. 2003
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Ministr informatiky Vladimír Mlynář popírá, že by se o odkupu podílu v Eurotelu s Američany už konkrétně jednalo. „Zatím se pouze připravuje střednědobá strategie Telecomu. Existuje několik variant a jednou z nich skutečně je koupě akcií Eurotelu od Atlantic West,“ řekla v úterý Právu ml
Ministr informatiky Vladimír Mlynář popírá, že by se o odkupu podílu v Eurotelu s Američany už konkrétně jednalo. „Zatím se pouze připravuje střednědobá strategie Telecomu. Existuje několik variant a jednou z nich skutečně je koupě akcií Eurotelu od Atlantic West,“ řekla v úterý Právu mluvčí ministerstva informatiky Klára Volná. Předseda představenstva Českého Telecomu Ondřej Felix potvrdil, že v New Yorku v březnu opravdu byl. Podle informací Práva se Felix a Mlynář v USA s představiteli Atlantic West skutečně sešli. Ti měli naznačit, že jsou ochotni svůj podíl v Eurotelu prodat za 1,3 miliardy dolarů (v přepočtu bezmála čtyřicet miliard korun), což je o 200 tisíc dolarů více, než Američanům nabídl v roce 2001 tehdejší generální ředitel Českého Telecomu Přemysl Klíma.

(Právo)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor se zabývá výkonovým marketingem na internetu. Pracoval pro Advertures, Dobrý web a Outrider. Martin byl dříve redaktorem Lupy a dalších periodik o IT.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).