Hlavní navigace

Mobilní čtečka Paper od Facebooku přijde 3. února. Podívejte se, jak vypadá

30. 1. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Facebook
Paper je mobilní aplikace pro čtení a sdílení zpráv sdílených na Facebooku. Čtečka, která se podobá aplikaci Flipboard, bude k dispozici zatím pouze pro operační systém iOS.

Po měsících spekulací je jasno: Facebook svou „sociální čtečku“ Paper vydá v pondělí 3. února. Datum oznámil na speciální promo stránce, kterou ke spuštění aplikace připravil. Aplikace bude zatím k dispozici pouze pro operační systém iOS a pouze v USA.

Podle videa a obrázků půjde o obdobnou službu, jakou nabízí například populární aplikace Flipboard. Paper zjednodušeně řečeno zobrazuje zprávy, fotky, video a další příspěvky sdílené na Facebooku jednoduchou formou, která co nejlépe využívá display mobilního zařízení. 

Zároveň zjednodušuje procházení jednotlivých položek – stačí posouvat prstem zleva doprava či shora dolů a zprávy se obracejí jako listy v časopisu. Primárním zdrojem příspěvků je uživatelův News Feed na Facebooku, může si ale vybrat také z různých kategorií zpráv – například sport, zprávy, technika, populární kultura apod.

O výběr zpráv v některých kategoriích se nebudou starat jen algoritmy Facebooku, ale také živí editoři, které firma začala hledat už před několika měsíci.

BRAND24

Nevýhodou oproti Flipboardu může být to, že pro Paper budou zdrojem informací pouze příspěvky sdílené na Facebooku, případně zprávy vydavatelů, se kterými má Facebook uzavřenou spolupráci. Podle dostupných informací do čtečky nebude možné nahrávat příspěvky z dalších zdrojů (například RSS).

Zdroj: Tisková zpráva Facebooku

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).