Hlavní navigace

Mobilní operátor 3 nabídne další mobil pro Skype

8. 7. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nadnárodní mobilní operátor 3 přijde s dalším telefonem pro telefonování přes Skype. Po prvním Skypephonu, který se objevil nejdříve na britském trhu, americký telekomunikační úřad FCC schválil pro provoz nový model WMA8709 od čínského výrobce Amoi. Ten půjde v dresu 3 na trh jako IM2. Informace o výbavě se různí. Podle českého magazínu Mobil.cz nebude podporovat WiFi a pro Skype mají být k dispozici jen datové služby v rámci mobilní sítě včetně UMTS a HSDPA. Server GaddgetRatty, kde jsou k…

Nadnárodní mobilní operátor 3 přijde s dalším telefonem pro telefonování přes Skype. Po prvním Skypephonu, který se objevil nejdříve na britském trhu, americký telekomunikační úřad FCC schválil pro provoz nový model WMA8709 od čínského výrobce Amoi. Ten půjde v dresu 3 na trh jako IM2.

Informace o výbavě se různí. Podle českého magazínu Mobil.cz nebude podporovat WiFi a pro Skype mají být k dispozici jen datové služby v rámci mobilní sítě včetně UMTS a HSDPA. Server GaddgetRatty, kde jsou k vidění i obrázky nového mobilu, píše pravý opak. IM2 má být jen pro sítě druhé generace, ale WiFi údajně disponuje.

V České republice zatím žádný mobilní operátor mobil určený vyloženě pro Skype nenabízí. Zájemci si sice mohou stáhnout mobilní Skype podporující přes padesát různých zařízení, ovšem problém budou mít s obstaráním dostatečně rychlé konektivity za přijatelnou cenu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).