Hlavní navigace

Mobilů je víc než lidí na zemi a další obchodní řetězec podlehl hackerům

12. 10. 2014
Doba čtení: 6 minut

Sdílet

 Autor: Isifa
Photoshop míří na Chromebooky, Legue of Legends jede, sociální hráči her a opět děravý Snapchat. Co ještě přinesl právě končící #tyden?

Satay Nadella si naběhl tvrzením, že ženy by neměly zádat o zvýšení platu a raději „mít důvěru v systém“. Podle Microsoft chief: I was wrong to say women should not ask for pay rise to vypadá, že se nakonec omluvil, ale pořád zůstává otázka, za co vlastně šéf Microsoftu ženy považuje. Za něco „jiného“ než, jsou muži? A proč pořád musíme řešit něco tak divného?

Pokud chcete něco jednoduššího a zajímavějšího, tak co třeba dvě hodiny The Empire Strikes Back Uncut: Full Movie (Official)?

2,802,478,934 je počet lidí na internetu na celém světě. Vždycky se mi líbilo, jak to spočítají na ty jednotky. Ale co.

Dá se pomocí Street View předpovídat kriminalita ve vašem sousedství? Podle This Algorithm Predicts A Neighborhood's Crime Rate Using Google Street View to prý jde.

TELEgraficky

Yahoo server hacknuty přes Shellshock ■ Reddit v Google News? ■ Twitter zažaloval Spojené Státy ■ V SME je veselo ■ Hatsune Miku je čistě virtuální ■ Padesát podzimních ikonek.

WEBDESIGN, INTERNET

Ikony digitálního designu najdete v Icons Of Digital Design.

Tahle adresa se vám může hodit v okamžiku, kdy si chcete založit účet u Googlu a nechcete, aby to byl @gmail. Prostě vám stačí váš vlastní e-mail. https://accounts.google.com/Sig­nUpWithoutGmail

Inactive Account Manager od Google – www.google.com/settings/ac­count/inactive – nepodceňujte. Google vám účet zruší po 9 měsících, pokud se k němu nepřihlašujete. A právě tady si to můžete nastavit, včetně toho, kam poslat upozornění, že danému účtu hrozí zrušení.

V roce 1928 předvídali budoucnost měnící se žurnalistiky a novin. Tehdy pod vlivem změn, které nebyly o nic menší, které v téhle oblasti můžeme sledovat dnes. A je to zajímavé čtení. Viz Readers Are Liars: The 1928 Study That Predicted the Future of News

SOFTWARE

Adobe Photoshop míří na Chromebooky. Ale to je zajímavá věc. Viz Adobe Creative Cloud Comes To Chromebooks With Photoshop, kde navíc zjistíte, že jde o celý Adobe Creative Cloud, byť první bude Photoshop. Zajímavé na tom ještě je, že tu hraje roli streaming a půjde to i z Chrome. Bez jakékoliv lokální instalace.

Už jste zkusili Notpron? Něco, čemu se říká „nejtěžší hádanka na Internetu“, se objevilo v roce 2004, takže se možná ani nepamatujete. The Story Behind The Web's Weirdest, Hardest Riddle vám to možná připomene.

Google Software Removal Tool (beta) pomáhá odstranit věci, které ve Wokenním Chrome mít nechcete. A taky vám  ukáže, kde uvést Chrome do výchozího stavu. Což se taky může hodit.

Když venku píší o e-sportech, tak píší velmi často a hodně o League of Legends. Viz Behind League of Legends, E-Sports’s Main Attraction

 Styx: Master of Shadows:

Používáte GoogleApps a někdo vám hacknul účet? Zkuste https://admin.google.com/do­main.com/VerifyAdminAccou­ntPasswordReset (domain.com nahraďte jménem vaší domény) a pomocí vytvoření CNAME záznamu v doméně ještě vše můžete zachránit.

Pale Moon dorazil k verzi 25.0 a přestal podporovat Windows XP a tady píší, že se vzdaluje Firefoxu. Viz Pale Moon 25.0 released, moves further away from Firefox, drops Windows XP support

HARDWARE

Budou implantáty a nové způsoby komunikace vypadat nějak takhle? Cyburbia -vimeo.com/107095465

Pew Research řeší otázku toho, co přinesou gigabitové rychlosti Internetu (pro každého uživatele). Jaké nové aplikace to umožní a co se stane s nositelnou elektronikou, která dost dobře možná začne být dost nepostradatelná. Viz Killer Apps in the Gigabit Age

MARKETING A KOMUNIKACE

Google Cracks Down on Marketers' Access to Data si všímá omezení, které Google zavádí ve své reklamní síti – nechce každého nechat nekontrolovaně používat měřící body.

Jaké produktové nabídky mají největší šanci na sdílení na sociálních sítích? Restaurace, zábava, elektronika, oděv jsou na prvních místech. Viz Which Types of Product Offers Will Consumers Share on Social Media?

Hráči her jsou velmi aktivní na sociálních sítích. Preferují Facebook a Twitter, což nakonec nepřekvapí. Facebook vládne světu a Twitter má blízko k IT. Viz Gamers are Highly Active on Social Networks, Prefer Facebook to Twitter [STUDY]

No, já vím, není to IT, ale když on tenhle kousek je super:

Nielseni objevili chybičku a tak přepočítají sledovanovat televize od března až doteď. Viz NIELSEN ADMITS TECHNICAL ERROR PRODUCED INACCURATE TV RATINGS DATING BACK TO MARCH.

BEZPEČNOST, SOUKROMÍ, PRÁVO

Ředitel FBI si o Internetu myslí spoustu zvláštní věcí. Čínské hackery přirovnává k opilým zlodějům. A kyberkriminálnící prý chodí v pyžamu. Viz The Head of the FBI Has Some Really Weird Thoughts About the Internet

Většina britských spotřebitelů ochotně sdílí s firmami osobní informace. To už ale vlastně víme dlouho. Viz Data privacy bombshell: Most consumers ARE happy to share personal info

FBI má za to, že může hackovat servery, jak chce, bez povolení, protože se nacházejí mimo USA. Viz Feds ‘Hacked’ Silk Road Without A Warrant? Perfectly Legal, Prosecutors Argue

Windows také mají vlastní Shellshock, jen není tak nebezpečný a jeho zneužití není až tak automatické. Viz Poor punctuation leads to Windows shell vulnerability

Decrypting Android Snapchat images vás naučí dešifrovat uložené fotky ze Snapchatu. A ani to není nic složitého, stačí znát to jedno správné natvrdo používané heslo. Tedy, lépe řečeno, klíč.

Chcete se podívat, co si o vás Google uvádí ohledně inzerce, zájmů a cílení? K tomu slouží toto: https://www.google.com/ad­s/preferences/

Google Takeout – https://www.google.com/set­tings/takeout – je místem, kde si můžete stáhnout vaše digitální „Google Já“.

A do třetice. V https://maps.google.com/lo­cationhistory se můžete podívat, co váš Android oznamuje co se vaší polohy týče.

Target, Home Depot a teď Kmart. Tohle nevypadá pro americké obchodní řetězce dobře. Kmart Hacked

SOCIÁLNÍ SÍTĚ

Instagram je více a více facebookový. Viz Instagram Cuts Off Kevin Rose’s Photo App Tiiny From Its Social Graph, kde najdete stále dokola se objevující schéma. Někomu se podaří udělat úspěšnou aplikaci, která nutně potřebuje sociální funkčnost a hlavně objevení vašich přátel. Ale protože je úspěšná, tak ohrožuje tu sociální síť, kterou používá právě pro objevení a šíření. Načež je zaříznuta. Problém vyřešen.

Facebook prý buduje novou aplikaci, kde všichni budou anonymní. Ne, nezbláznili jste se. Viz Facebook Reportedly Building a New App Where Everyone’s Anonymous

9 Reasons Not to Use a Social Media Management Platform se může hodit v okamžiku, kdy si nejste jisti, zda používat či nepoužívat pro správu sociálních médií nějaký ten software.

Děti už opět prý prchají z Facebooku, tentokrát na Instagram. Viz Teens Flocking to Instagram, Dropping Facebook?

MOBILNÍ APLIKACE

Počet mobilních telefonů překročil počet lidí, kteří žijí na Zemi. Ojojojoj. Viz Active Mobile Phones Outnumber Humans For The First Time

Co mohou mobilní nákupní aplikace zlepšit podle samotných vlastníků těchto aplikací? Viz Mobile Device Owners on How Shopping Apps Can Improve

Google Now Gets Material Design Makeover ukazuje na proměnu vzhledu Google Now. Samozřejmě do nového „Material Design“, kde si stále osobně nejsem jist, proč tomu tak vlastně říkají. A jestli absolutní plochost je ta správná cesta.

INFOGRAFIKA

Infographic: The Evolution of TV Over the Last 20 Years sice není nijak dokonalá infografika, ale aspoň si můžete připomenout, jaká byla televize před desítkami let.

E-KNIHY

Adobe is Spying on Users, Collecting Data on Their eBook Libraries ukazuje na to, že hlad po informacích o uživatelích je mocný pán. A nejenom že šmírují, ještě ty informace posílají v čistě čitelné podobě.

BRAND24

Co se (většinou) nedostalo do článků a stojí z právě uplynulého týdne za pozornost. Mohlo by se hodit, mohlo by zaujmout, možná to prostě jenom nějak tak uniklo v záplavě stovek článků a zpráv, které se v uplynulém týdnu objevily. Ručně tříděné ze stovek zdrojů a tisíců přečtených zpráv. V drtivé většině zahraničních. Vzniká průběžně celý týden.

Pokud chcete seriál sledovat, má vlastní štítek v podobě #TYDEN

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).