Hlavní navigace

Monster.com odcizena citlivá data uživatelů

26. 1. 2009
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Online trh pracovních nabídek Monster.com přiznal únik dat z databáze svých uživatelů. Konkrétně mělo jít o jejich jména, e-mailové adresy a telefonní čísla. Odcizeny však také mohly být i přístupové údaje, takže Monster.com proto vyzývá uživatele ke změně přihlašovacích hesel. Zároveň upozorňuje, že nebude posílat žádná hromadná varování e-mailem, aby nepřiživil eventuální vlnu phishingu. Není však známo, jakým způsobem ke krádeži dat došlo a co se nyní s odcizenými údaji děje. Štěstím pro …

Online trh pracovních nabídek Monster.com přiznal únik dat z databáze svých uživatelů. Konkrétně mělo jít o jejich jména, e-mailové adresy a telefonní čísla. Odcizeny však také mohly být i přístupové údaje, takže Monster.com proto vyzývá uživatele ke změně přihlašovacích he­sel.

Zároveň upozorňuje, že nebude posílat žádná hromadná varování e-mailem, aby nepřiživil eventuální vlnu phishingu. Není však známo, jakým způsobem ke krádeži dat došlo a co se nyní s odcizenými údaji děje. Štěstím pro (americké) uživatele je, že Monster.com neshromažďuje čísla jejich sociálního pojištění. (ComputerWorld­.com)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).