Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Mr. Lin(x) přišel o doménu a zmizel ze světa! od Martin Frydek - V celé této zajímavé kauze by neměla být...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 3. 2001 7:54

    Martin Frydek (neregistrovaný)
    V celé této zajímavé kauze by neměla být přehlédnuta role, kterou sehrál Contactel. Ten zneužil své pozice technického správce proti majiteli domény a ve prospěch společnosti Computer Press. Zda je tento krok žalovatelný či nikoli posoudí jiní.

    Ale my všichni, kteří jsme (potenciálními) zákazníky Contactelu, bychom si měli velmi dobře zapamatovat, čeho je Contactel schopen. Aby se nám v někdy v budoucnosti nestalo, že Contactel a žádost konkurenční firmy přepojí či změní naše DNS/linku/telefon !!!
  • 1. 3. 2001 10:23

    Zdeněk Polách (neregistrovaný)
    Konecne nejaky dost podstatny nazor :o) Otazkou je, stalo-li se to skutecne tak, jak rikate vy, tzn. ze Contactel prepojil tu domenu na zaklade zadosti Computer Pressu. Pokud ano, je to de iure kradez domeny, nebot se tak stalo proti vuli jejiho pravoplatneho majitele :o)
  • 1. 3. 2001 10:56

    Jirkan (neregistrovaný)
    Naprosty souhlas. To je trosku divny pristup. To jsme jak Rusku za cara ;-)
  • 1. 3. 2001 11:24

    Jiří Hlavenka (neregistrovaný)
    Je fantastické, co dovedete vyvodit z jenom velice částečných informací. Ale co, hlavně ať žije bulvár, je potřeba vymýšlet aféry, i když žádné nejsou, ať se má čtenář čím krmit.

    Situace je taková, že o této doméně rozhodl CZ-NIC, tedy v této oblasti jednoznačná autorita. Nikoli Contactel. Nezapomeňte prosím, že plátcem domény byl za celou její historii Clark NetProject! Firma, která je uvedena jako vlastník domény (Clark Multimedia)je v likvidaci (zlikvidována), je VYMAZÁNA z obchodního rejstříku a PRÁVNĚ NEEXISTUJE.

    Nechcete si, pane Frýdku, tyto údaje prosím ověřit (je to tak snadné přes Justice.cz), než tady začnete zase fantazírovat?

  • 1. 3. 2001 11:32

    Jiří Hlavenka (neregistrovaný)
    Vreco, opravdu vždycky čekám, jak si na Lupě dokážete moudře přisolit. Upřímně řečeno, na BOnuswebu vám to sluší líp, když píšete, že budou "pařanské orgie" a "orgáče" a "největší množství výkalů, jaké kdy jste viděli".
    Když si ani vy nedovedete zjistit podstatu věci na Justice.cz, zůstaňte prosím u raději svých "výkalů" na bonuswebu.
  • 1. 3. 2001 12:02

    Zdeněk Polách (neregistrovaný)
    Asi nemá cenu reagovat na příspěvek spasitele interentu a vizionáře (J. Hlavenky), když kritizuje popisy her a podobně a hlavně když mu nedochází, že BonusWeb je server zábavní pro mladé lidi a ne pro vysloužilé fotříky. Ostatně chápu, že vám leží v žaludku, že BonusWeb má vyšší čtenost než Živě a plány Doupěte být BonusWeb killerem nevyšly poté, co BonusWeb killnul Živě :o) Král je mrtev, ať žije Mrtvě! :o)
    BTW: když vy chcete něčím argumentovat, zjistěte si, co jsou to slova férovost, čest a morálka a než tak učiníte, zůstaňte, prosím, raději u svých "podrazů" v Computer Pressu :-)
  • 1. 3. 2001 15:54

    Jiří Hlavenka (neregistrovaný)
    Milý Vreco:
    - když píšete, že nemá cenu reagovat, tak proč reagujete?
    - tím, že zesměšňujete oponenta v diskusi tím, že mu dáváte nějaké nálepky na ksicht, se sám shazujete. Dojdou-li věcné argumenty, jdu zfackovat oponenta.
    - hovoříte-li o "podrazech" v Computer Pressu, tak je prosím dokažte nebo odvolejte. Rovněž nepatří do seriózních diskusí nazývat někoho, že dělá podrazy, ale nemít pro to jediný důkaz. Pamatuji si, že jste už veřejně lhal na Lupě ohledně vztahu Linx/CP/Mobil Server, v privátním mailu mně jste pak toto tvrzení odvolal, veřejně ne. (To jenom k tomu, co jsou to slova "férovost, čest a morálka", milý Vreco)
    - ano, xko.cz má dokonce větší návštěvnost než živě a bonusweb dohromady. Takže vás kilnul taky. To jsou věci, co?
  • 1. 3. 2001 16:17

    Sark (neregistrovaný)
    tím, že zesměšňujete oponenta v diskusi tím, že mu dáváte nějaké nálepky na ksicht, se sám shazujete. Dojdou-li věcné argumenty, jdu zfackovat oponenta.

    Nezacal jste nahodou prvni vy pane Hlavenka s temi "hernimi orgiemi" a "orgacemi" atd? :-)

  • 1. 3. 2001 19:04

    Jiří Hlavenka (neregistrovaný)
    Nikoli, milý pane Sarku (ať jste kdo jste). Uvádím pouze to, co diskutující sám píše - pokud píše o výkalech, napíšu, že píše o výkalech. Cituji jej. To se v diskusi smí.
    Nijak jej neoznačuji a nenálepkuji. Neříkám třeba, že je to vulgární puberťák, ani nepíšu, že je zloděj, který ukradl původnímu majiteli BOnusweb.
  • 1. 3. 2001 19:38

    Zdeněk Polách (neregistrovaný)
    Tezko se krade BonusWeb puvodnimu majiteli, kdyz jsem jej zakladal :o) Ale to vy jiste vite, mily pane docente.
  • 1. 3. 2001 19:42

    Zdeněk Polách (neregistrovaný)
    Mily docente,
    - jen tak, aby rec nestala...
    - nedavam vam nalepky, jen vam z nej ctu. Ty nalepky jste si dal sam, pripadne vam je dal nekdo jiny prede mnou.
    - podraz neni poruseni zakona, pokud vam to nedochazi. Linx/CP/MS - nekolikrat to bylo zmineno i tady na Lupe, nekolikrat na Svete Namodro a mnohde jinde... mozna to bylo podle zakona, MOZNA!... Ale stopro to bylo necestne a nesportovni, Mirek Dusin by to nikdy neudelal a normalni clovek to vidi jako podraz. Pokud vy ne, pak a) nejste normalni clovek, b) nemate zadnou moralku.
    - jo, vtip je v tom, ze kilnul nas i vas. BTW: ja si vzdycky myslel, ze navstevnost se meri podle UIP a ne podle PW... To jsou teda veci...
  • 1. 3. 2001 23:29

    Jiří Hlavenka (neregistrovaný)
    Už jsem to tady psal, jak je fascinující tady pozorovat to bezbřehé fabulování. Vůbec jste nebyl ani u jednoho jednání (MS/linx, CP/linx), o tom druhém jste ani nemohl od nikoho slyšet a pouze si o tom děláte nějakou představu a už máte plná ústa Mirka Dušína. Veřejně jste kdysi tvrdil, že krademe, což samozřejmě porušení zákona je - pak jste to v mailu odvolal a dokonce vyjádřil ochotu k omluvě, ale toto veřejné prohlášení už jste neodvolal. To vám připadá jako slušné, čestné a sportovní?

    Nechci prát špinavé prádlo jiného člověka a vypisovat tady na svět průšvihy, které udělal, nikdy jsem to nedělal a dělat nebudu. Můžu vám o tom něco říct privátně do mailu; snad jenom krátce, že pokud bychom Clark finančně nezachránili, už by ta firma asi neexistovala a linx s ní.

  • 2. 3. 2001 0:26

    Zdeněk Polách (neregistrovaný)
    Jak se to vezme... Zakladali jsme jej dva, ale 99% obsahu, 100% design, 100% support, 100% marketing, 100% technicke zazemi jsem tehdy zajistoval ja :o))) Takze defacto ano, ostatne domena, vlastni hosting a profi design se delaly vice nez ctvrt roku pote, co druhy "spolecnik" BW opustil (byl opusten) pro nezajem - cca pet nebo sest tydnu po rozjeti projektu...
  • 2. 3. 2001 0:30

    Zdeněk Polách (neregistrovaný)
    Ja tady na Lupe zase cetl (a myslim ze to bylo dokonce primo v diskusi od anonyma, jehoz slova jste vsak potvrdil), ze poprve Linxe zachranil Mobil server. A nezdalo se mi, ze ve chvili, kdy jsem prichazel do MS (kratce predtim, nez Linx odchazel) by Clark potreboval nejak financne zachranovat... Ale je fakt, ze jsem nebyl Insider a sledoval jsem jen to, co pro Clarky delal Mobil (marketing, prodej reklamy a defacto je vytahl z blata hodne na vysluni) a co z toho cerpal (bannery)...
  • 2. 3. 2001 4:23

    Eskadr alias.Jiri Fiala (neregistrovaný)
    Chtel bych trochu poupravit data, kdyz uz se tady o tom mluvi... 30% obsahu(zbytek byly me clanky ze 70% a zbytek me byvale redakce), 100% design(jezus, klasicke html a par obrazku je design?), 50% support(eh...ceho vlastne support?), 20% marketing(zbytek jsem dohadoval do znepristupneni ftp pristupu ja) , 100% technicke zazemi??? To je jako co? To zajistil tehdejsi marketingovy partner nevzpominam-li si...ktereho jsem samozrejme sehnal ja. A jeste posledni noticka, kdyz uz se bavime o BW jako celkove - nevzpominam si, ze bych dostal nekdy penize za autorstvi nazvu domeny. To co se delo po onem znepristupneni FTP pristupu, ktery byl jedinym drzakem me ve vztahu k projektu - jsem tezko neco mohl delat. Toto je velmi citlive tema, ke kteremu jsem myslel, ze se nebudu muset vyjadrovat, ale nepresnosti techto udaju me nuti reagovat... Je to holt moc citlive tema Vreco a ja lituju pouze toho, ze mi tehdy bylo sladkych 15 let a ja jsem nebyl tak nejak zkuseny v oboru podnikani
  • 2. 3. 2001 8:26

    Jiří Hlavenka (neregistrovaný)
    Do vztahu mezi Mobil Serverem a Clarkem nemáme moc co kecat ani jeden (a já to tak ani nedělám). Je to vztah starý rok a půl až dva roky, a v té době ani jeden z nás neměl naprosto žádný vztah ani s mobilem ani s clarkem - byly to prostě dvě zcela cizí firmy. Pokud jsou zde obvinění, že se Clark zachoval nehezky k Mobilu, tak je to na vyjádření tehdejších majitelů a velitelů Clarku - my jsme byli až do ledna letošního roku zcela cizí firma. Takže prosím do této věci nezatahujte Computer Press.
    Spíš by mě (a nejenom mě) zajímalo vyjádření ohledně toho, jakým způsobem jste vyšoupl ze hry původního zakladatele Bonuswebu a tvůrce jména Bonuswebu, pana Fialu.
  • 2. 3. 2001 8:28

    Jiří Hlavenka (neregistrovaný)
    Takže vyjádří se zde k tomu pan Polách, který tady neustále mluví o slušnosti, férovosti a MIrkách Dušínech? Jak se zdá, není vůbec původním autorem Bonuswebu včetně jména a domény, původního autora od toho bez skrupulí odřízl a "převzal vládu nad BOnuswebem".
    Troufnete si pokračovat v této diskusi, Vreco?
  • 2. 3. 2001 8:30

    ja (neregistrovaný)
    Hlavenka: "Je fantastické, co dovedete vyvodit z jenom velice částečných informací."

    Kdybyste pane Hlavenka VCAS a UPLNE informovali o tom, co se deje, tak by nevznikaly "castecne informace".
  • 2. 3. 2001 9:58

    Zdeněk Polách (neregistrovaný)
    Proc bych si netroufnul? Ja mam svedomi ciste a uz tehdy existovala nejaka redakce, existovaly firmy, s nimiz jsme spolupracovali... tak treba Support mel tehdy BonusWeb pouze od JRC a zde jsem si hry pujcoval na vydavatelstvi, v nemz jsem tehdy pracoval - Region, coz ostatne mohou potvrdit lide, jednak prebirali balicky v Regionu a jednak kteri je posilali v Bohemia Interactive.
    Pokud jde o obsah clanku, pametnici jsou BigPeter, Leech, Skid, Jerryman a Paity, takze se zkuste zeptat jich, kdo tehdy psal. Nebo se podivejte na tuhle stranku, kterou udelal cca pred ctvrt rokem SKID, aby si jednak vylecil sve komplexy a aby jednak rekl, jak to tehdy vsechno vlastne bylo :o) Adresa je: http://bonus.fbi.cz/
    Jinak, pane Hlavenko, se muzete laskave podivat, ze Jiri Fiala nebyl nikdy majitelem BonusWebu ani domeny ani niceho, ostatne Jiri Fiala vyletel z BonusWebu zacatkem listopadu a domena se registrovala v unoru pristiho roku.
    Jinak tehdy BonusWeb spolupracoval s casopisem Score, zeptejte se, kdo tehdy nahraval vsechna data na FTP a kdo vedl komunikaci, mohli by o tom vedet Michal Rybka, Ondrej Maly, Andrej Anastasov...
    Ad penize za autorstvi - za co penize, Eskadre? Ty jsi nikdy nemel na BonusWeb zadna prava, nikdy jsi pro nej nic neudelal, jenom ses mesic choval jak velkej sef a vsechny to stvalo, protoze jsi nic nedelal, jen kybicoval a clanky jsi poslal jednou jedinkrat (tak se ale denni on-line zpravodaj nedela), bylo jich celkem cca 10 a na novem BonusWebu uz zadne z tech Tvych shitu pouzity nebyly (ostatne o tehdejsi kvalite mohou leccos napovidat Tve soucasne clanky na iGames, kde, ac po dvou letech, se jejich kvalita nijak vyrazne nezlepsila).
    Skoda, ze ja muzu sve tvrzeni podlozit dukazama, Eskadre. Potom se spatne mlzi a lze, vid?
  • 2. 3. 2001 10:10

    Zdeněk Polách (neregistrovaný)
    jakým způsobem jste vyšoupl ze hry původního zakladatele Bonuswebu a tvůrce jména Bonuswebu, pana Fialu.
    Takhle zabavny hned po ranu, to vas neznam :o))) Aby bylo jasno, zakladatele jsme byli spolu, pricemz jsem ale vsechno ridil ja - a denne jsem musel vecer Eskadrovi volat, co na BonusWebu vyjde, protoze nemel ani pripojeni na internet - asi tak nejak o tom, jak se veci mely plus dodatek k predchozimu prispevku... Dukazem tohoto budiz opet vypisy hovoru z Regionu, ktere si nechali udelat, protoze byly prilis vysoke (a ja to pak musel calovat ze svyho). Nuze, zkuste mi rict - jaky muze byt sefredaktor internetoveho serveru, ktery:
    1) nema paru, jakym zpusobem se nahravaji data na server (coz tehdy Eskadr nevedel a i kdyz vedel, ze existuje neco jako FTP, netusil vubec o tom, jakym zpusobem se pouziva a jak vlastne funguje...
    2) neumi psat. Jeho clanky stoji za starou belu, sposuta pravopisnych chyb a nesmyslnych vetnych vazeb.
    3) je absolutne neschopny marketingove, pricemz jenom neustale otravuje (zeptejte se tehdejsiho sefredaktora Score Andreje Anastasova na jeho nazor na Jiriho Fialu coby sefredaktora BonusWebu a hlavne se zeptejte, s kym tehdy jednal o webu a s kym vedl porady o jeho budouci podobe)
    4) nedokaze vyjit z redakci (viz neshody s tehdejsimi autory ze Zlina - Leechem, BigPeterem ci Petrem Lysakem.
    5) nema pripojeni k internetu :o)))
  • 2. 3. 2001 13:55

    Jiri Fiala (neregistrovaný)
    Vreco :o), kdyz budu behat za stejnymi autory stranky o BW...myslim, ze budou tvrdit uplne neco jineho, stejne tak, jako byvala redakce SCORE atd.. To ze opet napadas ...to je naprosto normalni a ja uz to neberu jinak, nez s usmevem :o) ...ale myslim, ze kdyby slo do tuheho, ze by jsi to prohral
  • 2. 3. 2001 18:48

    Jiří Hlavenka (neregistrovaný)
    No, Vreco, skutečně to začíná být legrace. Takže jste s panem Fialou založili BOnusweb, jak sám píšete, přičemž pan Fiala je absolutně neschopný, nemá páru, neumí psát, jenom neustále otravuje, jeho články stojí za starou belu, nedovede vyjít z redakcí, nemá připojení k Internetu atd.
    No prostě to byl úplný trotl a asi jste to stejně tak mohl založit s babičkou Macháčkovou, ta na tom byla stejně.

    Nebo je to nějak jinak? Nejde vám jenom o to, očernit svého bývalého společníka, kterého jste umným způsobem vyšoupl z jeho právoplatného spoluvlastnictví a spoluautorství projektu (nebo si myslíte, že tento pán nemá na BW platná spoluautorská práva)?

  • 3. 3. 2001 12:15

    Zdeněk Polách (neregistrovaný)
    Nebo je to nějak jinak?
    Myslet si muzete co chcete, je mi to vazne uplne jedno :o) Eskadr letel 5-6 tydnu po zalozeni BonusWebu, to mel BonusWeb cca 100 lidi denne, nemel vlastni domenu ani nic jineho...

    Nejde vám jenom o to, očernit svého bývalého společníka...
    Pokud tomu rikate spolecnictvci, nech sa paci :o))) A pokud si myslite, ze pana Fialu ocernuji, dam vam jednu dobrou radu: zalozte si s nim nejaky projekt sam a pak budete mit o jeho vykonech jiste lepsi predstavu :-)))... nebo jeste neco - zkuste ho stahnout pro svoje Doupe :-)))

    ...kterého jste umným způsobem vyšoupl z jeho právoplatného spoluvlastnictví a spoluautorství projektu (nebo si myslíte, že tento pán nemá na BW platná spoluautorská práva)?
    Ano, presne to si myslim. Pan Fiala nema platna spoluatorska ani zadna jina prava na BonusWeb.
    ALe pekne jste se vykroutil z tech vasich podvodu, napriklad o Mr.Linxovi, o kterych se psalo mnohde :o) A jeste vam dam jednu dobrou radu: muzete pidit, jaka je historie BonusWebu a dozvite se od kohokoliv, ze jsem jej vypiplal a ze jsem se o nej staral ja spolu s teamem spolehlivych lidi, mezi nimiz pan Fiala nikdy nepatril... Misto zbytecneho ztraceni casu byste se mozna mel radeji starat o neuveritelne vysokou fluktuaci ve svoji firme, melo by to pro vas byt prioritnejsi nez to, abyste opruzoval a stoural do firem jinych :-)))
  • 4. 3. 2001 0:26

    Martin Frýdek (neregistrovaný)
    Pane Hlavenko !

    Asi Vás osvítil duch Svatý, ale já se na rozdíl od Vás neodvažuju předjímat výsledky Vašeho sporu.

    - v databázi CZ-NIC je spousta nepořádku, především u záznamů, které vznikly před 1.9.1999. Jak všichni víme, před tímto datem spousta dnešních údajů v databázi nebyla vůbec. Subjekt, na který doména byla registrována je MK748 - tedy Martin Kuba ! V době, kdy registrace byla provedena žádné další údaje jako je společnost, IČO nebo DIČ nebyly nutné a u subjektu MK748 nejsou uvedeny.
    - existuje spousta domén, které někdo jiný vlastní a někdo jiný platí. Takže ani to není důkaz, kdo byl majitelem domény.
    - firma Clark Multimedia v obchodním rejstříku nefiguruje a pokud se nepletu, zlikvidované firmy JSOU v rejstříku uvedeny jako zlikvidované. Clark Multimedia tam ale neni.

    Nevyzývejte ostatní, aby si ověřovali údaje, když to sám neděláte. Mám pocit, že se příliš spoléháte na to, že Vaši řadoví čtenáři mají příliš krátkou paměť.
  • 4. 3. 2001 0:47

    Martin Frýdek (neregistrovaný)
    A ještě jedna věc, neméně podstatná. Manipulujete tady s fakty! Podle informací, které mám, došlo ještě před zablokováním (nikoli rozhodnutím - protože rozhodnutí zatím nepadlo) domény ze strany CZ-NICem k manipulaci DNS záznamu v síti Contactelu. Díky tomu uživatelé sítě Contactelu neviděli prázdná místa a stránky, ale normálně fungujícího Linxe. A to je věc, na kterou jsem upozornil.

    Domnívám se, že by bylo dobré, pokud by se k této události vyjádřil zástupce Contactelu, nikoli jeho reklamní partner, který se loajalitu v tomto sporu Contactelu splatí v podobě skryté reklamy ve svých časopisech či knížkách.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).