Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Mrtvolky webů SIPVZ od Mikes - Diskuse je hezka ale rekl bych ponekud mimo...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 3. 2003 7:36

    Mikes (neregistrovaný)
    Diskuse je hezka ale rekl bych ponekud mimo misu. Zajimalo by me spise to jak ovlivnit zachazeni s penezi danovych poplatniku. Platim si ministerstvo skolstvi a chci za sve penize adekvatni sluzby a podle clanku i z vlastnich zkusenosti vidim, ze nejsou zdaleka takove jak bych ocekaval.Mam cekat na dalsi volby? Stejne to bude nejspis to same at tam bude kdokoli.
    "Se ucit, se ucit, se ucit"
  • 20. 3. 2003 9:43

    tvi (neregistrovaný)
    Cest jak šetrně hospodařit s penězi daňových poplatníků je celá řada. Například právě používáním Open Source (= otevřeného) a Free (= svobodného) software (nikde netvrdím, že výlučné, ale alespoň do té míry, aby se školské prostředí nestalo životně závislým na všelijakých Selectech, SchoolAgreementech a jiných M$ <|>ovinách). Podle zkušeností ze zahraničí se zdá, že to jde. Samozřejmě také na schopnostech a motivaci učitelů učit děti tak, aby se nemusely při řešení úkolu příliš ohlížet na prostředí, ve kterém to dělají (i když je dost často opak pravdou: "nyní si pustíme Word a v druhé nabídce od levého kraje klikneme všichni na..." - ono je to cesta nejmenšího odporu...).

    Další cesty jsou bohužel cestami politické vůle, které my občani ovlivníme maximálě tím, že se budeme nyní dívat, co který politik doopravdy dělá (a která media "vylepšují" jeho obraz) a v záplavě propagandy a předvolebních slibů to vezmeme u uren na vědomí.
  • 20. 3. 2003 15:00

    Dan Lukes (neregistrovaný)
    Jak ovlivnit zachazeni s penezi poplatniku ? To je preci jasne jak facka. Musite zvolit nekoho, kdo sestavi takovou vladu, ze jeji ministri udelaji poradek na svych uradech a zpusobi ze urednici budou zachazet s penezi takovym zpusobem, ktery povazujete za spravny ...
  • 21. 3. 2003 7:49

    Petr Klimovic (neregistrovaný)
    Bohuzel ten nekdo, uz neni mezi nami. Posledni clovek toho druhu zemrel v roce 1147.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).