Hlavní navigace

Microsoft společnosti Uniloc vysoké odškodné platit nemusí

2. 10. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Microsoft nemusí singapurské společnosti Uniloc platit odškodné ve výši 388 milionů amerických dolarů v patentovém sporu, který se táhne už od roku 2003. Společnost Uniloc tehdy přišla s tvrzením, že Microsoft porušuje jeden z jejich patentů implementací online aktivace produktů Windows XP a Office XP. Letos v dubnu okresní soud pro americký okres Rhode Island dal singapurské společnosti zapravdu a Microsoft měl platit odškodnění ve výši 388 milionů dolarů, které by patřilo k vůbec nejvyšším v…

Microsoft nemusí singapurské společnosti Uniloc platit odškodné ve výši 388 milionů amerických dolarů v patentovém sporu, který se táhne už od roku 2003. Společnost Uniloc tehdy přišla s tvrzením, že Microsoft porušuje jeden z jejich patentů implementací online aktivace produktů Windows XP a Office XP. Letos v dubnu okresní soud pro americký okres Rhode Island dal singapurské společnosti zapravdu a Microsoft měl platit odškodnění ve výši 388 milionů dolarů, které by patřilo k vůbec nejvyšším v civilních patentových sporech.

Redmondský softwarový gigant se ovšem odvolal k federálnímu americkému soudu a napodruhé byli jeho právníci úspěšní. Microsoft podle nejnovějšího rozhodnutí patent společnosti Uniloc neporušil a dřívější nařízení vyplacení odškodného bylo federálním soudcem anulováno. Pro Microsoft tím ovšem patentové tahanice zdaleka nekončí. Dalším ostře sledovaným sporem je ten se společností i4i, kde je ve hře dokonce zákaz prodeje Wordu 2007 v USA. (Reuters)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).