Hlavní navigace

Microsoft uvolnil nový SQL Server 2008 R2 do výroby

22. 4. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Do výroby byl uvolněn nový Microsoft SQL Server 2008 R2. Jde o aktualizovanou verzi databázové platformy od Microsoftu pro správu, analýzu, zpřístupňování a distribuci informací. Se šířením mezi uživatele se má začít počátkem května. Veřejně dostupné testovací verze zaznamenaly 300 000 stažení. Microsoft jako klíčové inovace jmenuje samoobslužnou Business Intelligence pro analýzu obchodních dat a reportování,vylepšenou škálovatelnost a vyšší efektivitu a použitelnost pro jakoukoliv platformu –…

Do výroby byl uvolněn nový Microsoft SQL Server 2008 R2. Jde o aktualizovanou verzi databázové platformy od Microsoftu pro správu, analýzu, zpřístupňování a distribuci informací. Se šířením mezi uživatele se má začít počátkem května. Veřejně dostupné testovací verze zaznamenaly 300 000 stažení. Microsoft jako klíčové inovace jmenuje samoobslužnou Business Intelligence pro analýzu obchodních dat a reportování,vy­lepšenou škálovatelnost a vyšší efektivitu a použitelnost pro jakoukoliv platformu – desktopy, datová centra i internetové prostředí.

V dnešním světě není problém získat dostatek dat, je tomu přesně naopak. Nejdůležitější úkol pro vytváření správných rozhodnutí je rychle zpracovat a správně vyhodnotit velké objemy dostupných údajů, tvrdí Michal Hroch, produktový manažer serverové divize společnosti Microsoft v České republice. Nová verze SQL Serveru tento proces koncovým uživatelům výrazně urychluje i usnadňuje, a to především díky propojení obrovských databází se známým a intuitivním uživatelským prostředím aplikace Excel a internetového prohlížeče Internet Explorer, dodává Michal Hroch. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).