Hlavní navigace

MySpace uvádi Profily 2.0 ve znamení personalizace

12. 11. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Známý a populární komunitní server MySpace představil nové provedení uživatelských profilů označené jako Profily 2.0. Nejde jen o pouhý redesign, ale o celkovou změnu koncepce. MySpace kráčí ve šlépějích například méně slavného serveru Windows Live Spaces. Uživatelé si ze svého profilu mohou udělat vlastní webové stránky, u nichž lze detailně nastavit kromě vzhledu také přítomné prvky (moduly) a jejich vlastnosti. Moduly lze v rámci layoutu volně přesouvat tažením myši, zcela skrýt nebo…

Známý a populární komunitní server MySpace představil nové provedení uživatelských profilů označené jako Profily 2.0. Nejde jen o pouhý redesign, ale o celkovou změnu koncepce. MySpace kráčí ve šlépějích například méně slavného serveru Windows Live Spaces. Uživatelé si ze svého profilu mohou udělat vlastní webové stránky, u nichž lze detailně nastavit kromě vzhledu také přítomné prvky (moduly) a jejich vlastnosti. Moduly lze v rámci layoutu volně přesouvat tažením myši, zcela skrýt nebo zpřístupnit jen vybraným skupinám uživatelů z kontaktů.

Pokud jde o design, tak na výběr je devět různých layoutů ve dvou statických a jedné dynamické variantě. Celkem je k dispozici 25 motivů vzhledu. Pozadí a vzhled jednotlivých prvků na stránce lze nastavit také individuálně a to buď pomocí předdefinovaných voleb nebo použitím vlastního CSS kódu. (Neowin.net)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).