Hlavní navigace

Na projektu Chrome OS spolupracují i HP, Acer, Asus, Lenovo nebo Toshiba

9. 7. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Představení projektu Google Chrome OS dle očekávání zvedlo velkou vlnu reakcí i spekulací a dohadů. Například se objevila informace, že načasování vypuštění zprávy o projektu nebylo vůbec náhodné a Google s Chrome OS přispěchal tento týden právě proto, že následující pondělí má Microsoft ohlašovat něco velkého. S tím přišel blogger Robert Scoble na FriedFeedu. Na tuto spekulaci se samozřejmě ihned začaly nabalovat další. Podle jedné onou velkou novinkou má být potenciální konkurence pro Chrome…

Představení projektu Google Chrome OS dle očekávání zvedlo velkou vlnu reakcí i spekulací a dohadů. Například se objevila informace, že načasování vypuštění zprávy o projektu nebylo vůbec náhodné a Google s Chrome OS přispěchal tento týden právě proto, že následující pondělí má Microsoft ohlašovat něco velkého. S tím přišel blogger Robert Scoble na FriedFeedu. Na tuto spekulaci se samozřejmě ihned začaly nabalovat další. Podle jedné onou velkou novinkou má být potenciální konkurence pro Chrome OS. (Google Blogoscoped)

Od spekulací k faktům. Google se pochlubil seznamem technologických firem, které s ním na projektu spolupracují. V seznamu zaujmou hlavně jména výrobců notebooků: Hewlett-Packard, Toshiba, Acer, Asus nebo Lenovo. Náplň spolupráce Google sice neupřesnil, ale právě dost možná tyto firmy mají zájem v budoucnu Chrome OS využít na svých výrobcích. V tuto chvíli je však zcela předčasné spekulovat, co by to mohlo znamenat pro vývoj na trhu operačních systémů. Vzpomeňme například nejdříve pozitivní reakce některých výrobců netbooků na Android a pozdější ochladnutí zájmu. (Google Chrome Blog)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).