Hlavní navigace

Názor k článku Na vlastní kůži: Jak jsem nahlásil nelegální software BSA od Tomáš2 - doklady byly, stejně tak byly klíče a v...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 5. 2016 21:20

    Tomáš2 (neregistrovaný)

    doklady byly, stejně tak byly klíče a v pořádku licence, každý pc měl svoje evidenční číslo a pod ním bylo vše k dispozici, v tom problém nebyl, dělám to 30 let. Nejednalo se o OEM, takže nálepky s kódem na PC nebyly nutné, což byl jeden z argumentů BSA (teda nějaké advokátní kanceláře).

    Problém byl v asi třech desítkách stránek v právničině, vyčíslené škodě za 40 počítačů asi na 1,5m, obvinění, že jednáním docházelo k řadě porušení jejich duševního vlastnictví a k dělání příkladu ostatním, aby také kradli SW a návrhu na urovnání asi za 180t.

    Tohle je přesně tak věc, u které se majitel sekne, podepíše jim dohodu aniž by se pozastavil nad absurditou a snažil se obhájit, protože mu advokáti vyhrožují zabavením veškeré výpočetní techniky, což samozřejmě může jen policie a ta k tomu neměla důvod, naopak ta postupovala naprosto fantasticky, dalo se s nimi mluvit, byli tolerantní.

    Štve mě takovéhle neférové jednání, vadí mi lhaní, vyhrožování a represe a rád bych věděl jak jsou pevní v základem, nikdo se nechce pouštět do spor s nimi, hlavně velká část firem má máslo na hlavě, protože mají bordel v instalovaném SW.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).