Hlavní navigace

Napsala mi CIA...

31. 1. 2006
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

...že prý moji IP adresu zaznamenali na 30 ilegálních webových místech. Vyjde to asi tak nastejno, jako když mi ve schránce přistane několik desítek pozvánek s textem "Panels Interactive Vás pozýva zoučastnit se" ...

Stovky spamů přistávajících den co den v mých poštovních schránkach jsou překvapivě shodně zamířeny. Nejčastěji nabídky na různé prostředky podporující mé mužství (jak jen mohou vědět, že nejsem žena?), nepřeberné možnosti, jak získat univerzitní diplom, aniž bych cokoliv vystudoval (na co by mi to asi bylo?), skvělé investice a informace o pohybu na burze či zaručeně nejlevnější originální software od Microsoftu („Genuine“ ale určitě nebude). Prostě nuda, kterou jenom občas naruší něco zcela originálního.

Jedna taková maličkost mě potěšila, CIA prý zaznamenala moji IP adresu na 30 ilegálních webových místech.

Dear Sir/Madam,

we have logged your IP-address on more than 30 illegal Websites.

Important:
Please answer our questions!
The list of questions are attached.

Yours faithfully,
Steven Allison

++++ Central Intelligence Agency -CIA-
++++ Office of Public Affairs
++++ Washington, D.C. 20505
++++ phone: (703) 482-0623
++++ 7:00 a.m. to 5:00 p.m., US Eastern time

Steven Allison z CIA neopomněl přiložit ZIP soubor obsahující ony zmiňované otázky. Do souboru se bohužel nepodívám, můj antivirový software pravil něco o W32.Sober, a tím bylo všechno rychle vyřešeno.

Druhou potěšující maličkostí byl další spam od Panels Interactive (všechny jejich spamy poctivě předávám Úřadu pro ochranu osobních údajů).

Přejete si vydělát peníze zúčastnením se na průzkumu trhu prostřednictvím internetu?

Panels Interactive Vás pozýva zoučastnit se na průzkumu získavání členů pro nás panel (virtuální komunita respondentů na průzkum).

Panels Interactive vykonáva průzkum trhu v různych oborech ( testování výrobků, médiá, atd.)

Jestli si přejete vyjadřit své mínění, prosíme Vás vyplnte dotazník získávání členů (rekrutování) a budete začleněni do tomboly s 5 cenami v hodnotě 200EUR kazdá:

http://www.panelsinteractive.com/index_cz.php

Jestli vstopite na nás panel, mů?ete se taky zoučastnit studii na Internetu, dostanete za to body, které pak mů?ete vyměnit za vouchere ( pouzitelné v jakémkoliv supermarketě).

Výsledky tomboly a Vase body budou Vám k dispozici na stránce panelistů na adrese:

http://www.panelsinteractive.com/index_cz.htm

Panels Interactive Tým

Panels Interactive mě vždy pobaví ještě více než „zaručený“ e-mail od CIA. Všechny jejich spamy (a už jich mám desítky) jsou psány zcela bezchybnou češtinou. Svědčí o tom, jak tato „společnost“ věnuje pozornost svému „podnikání“. Stejnou pozornost tudíž věnují svým webovým stránkám.

BRAND24

Proč ale vlastně psát o těchto velmi často se vyskytujících spamech (či virech)? Důvod je jednoduchý. Jsou extrémně nebezpečné. Těží z nezkušenosti lidí na Internetu. Těží z toho, že „obyčejný“ člověk zpanikaří při pohledu na e-mail z CIA. A pokud nezpanikaří, zvědavost mu nedá, aby neotevřel přiložený virus.

Těží také z toho, že lidé potřebují peníze a uvěří kdejaké „ptákovině“, zejména pokud se zabalí do „slušivého“ webu a vypadá dostatečně oficiálně. Pro řadu lidí je nepochopitelné, že by někdo mohl na „něco tak zjevného“ naletět. Ale když mohou lidé naletět na věci, jako je Online Business System?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).