Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Nastal Bod Zlomu webdesignu? od Edmir Dizdarevič - Vaše debata je velice zajímavá, ale co řešení...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 3. 2002 22:35

    Edmir Dizdarevič (neregistrovaný)
    Vaše debata je velice zajímavá, ale co řešení pro normální lidi - jednotlivci, sportovní kluby (opravdu nemyslím Spartu :) ) nebo malé podniky? Pro ty je třeba možnost tvořit stránky ve Front Page k nezaplacení, i když lidé jako jste vy se z těch stránek zblázní. Ale je to jako když si vlezu na web o horských kolech a budu sledovat debatu lidí, kteří mají kola od padesáti tisíc nahoru. To je pro většinu populace prostě debata o ničem.

    Zajímal by mě váš pohled. Jestli i nástroje "pro blbé" jako je FP budou kopírovat vývoj, nebo za pár let bude tvorba webů tak specializovaná že i slátaninu na úrovni http://www.diko.cz bude muset dělat profesionál. Příspěvky jako "ten web je příšerný" vynechte. Vím to, ale odpovím že splňuje svůj učel. :-)
  • 23. 3. 2002 3:42

    the (neregistrovaný)

    Dobrá tedy - vynechávám část "ten web je příšerný" :-D

    Nástroje pro blbé jako např FrontPage si je třeba umět vybrat. Já osobně nedám dopustit na ručně vypiplané (X)HTML, ale pro lidi, kteří o HTML v lepším případě slyšeli je asi opravdu lepší nějáký ten WYSIWYG editor á la MS FrontPage© (hlavně aby mě nezažalovali za zneužití jejich ochrané známky :-). Podstatně lepší než tenhle dinosaurus patřící do muzea je např HomeSite, který je mám pocit zdarma (nevím já ho nepoužívám, ale známí si ho nemůžou vynachválit), nebo komerční MM Dreamweawer s nějákým nekomerčním udělátkem aby to chodilo a neotravovalo s placením (tj. crackem -- ježiši, já Vás tady nabádám k trestnému činu, dobře tak tu poslední větu jsem neřekl :-).

    Do budoucna si myslím, že se toho asi moc nezmění (teda z pohledu, nás co píšeme stránky dennondenně) spíš bych řekl, že bude přibývat lidí, co si umí napsat HTML stránky sami, ale ono to stejně skončí u těch WYSIWYG editorů, takže se vlastně stejně nic nezmění -- jen ty WYSIWYG editory budou (možná :-) chytřejší.

  • 11. 6. 2002 11:56

    Petr (neregistrovaný)
    A co takhle Composer z Mozilly 1.0 ???
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).