Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Nástupce Windows Vista bez nového jádra už v roce 2009? od anonym - "Microsoft dnes uvedl na trh svůj nový operační...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 5. 2008 20:36

    bez přezdívky
    "Microsoft dnes uvedl na trh svůj nový operační systém Windows Seven. Uživatelé by měli zbystřit pozornost, protože novinky, které v naprostém utajení MS připravil a které máme nyní konečně možnost vyzkoušet, nám vyrazily dech:

    1. Microsoft zavrhl Průzkumníka a přešel na ultra-rychlý Commander-styl práce se soubory. Převzal i klávesové zkratky, které byly ve všech kamándrech považovány za standard, takže místo pitomého šestihmatu Ctrl+C, Alt+Tab, Ctrl+V kopírujete prostým stiskem F5, přesouváte F6 atd.

    2. Microsoft na základě uživatelské zpětné vazby nechal v tichosti popravit šéfa lokalizační divize slovenské pobočky MS, zodpovědného za nepochopitelný překlad "Hárok" (česky "List") v Excelu, stejně jako "priečinok" ("složka"). Dále bylo propuštěno celé lokalizační oddělení, které bylo prorostlé nacionalistickými anti-čehúny, kteří by nepřežili, kdyby něco znělo podobně jako v češtině, ačkoliv slovenština velmi dobře zná slovo list (a slovo priečinok znamená kapsa).

    3. Grafické karty extrémně zatěžující Aero bylo zahozeno, Microsoft externě spolupracoval se společností Epic Games (herní série Unreal), která je známá svou schopností vymačkat z počítačů maximum, na novém zobrazovacím systému "Fumes". Ačkoliv se s okny nyní dějí mnohem divočejší věci (při přetahování okna se okna divoce rozvlní, například), je zátěž počítače řádově menší. Hlavně ale přibyla celá řada vysoce užitečných funkcí, například klávesová zkratka Win+Tab nyní (místo Aerovského šatníku) okna inteligentně přeskupí tak, aby se vešla na plochu co nejlépe; opětovným stiskem Tab s drženou klávesou Win pak Windows nabízejí jiná rozložení oken, čímž lze během několika stisků najít takové rozložení, které potřebujete.

    4. Windows Seven jsou nabízeny ve dvou verzích: Non-profit a Business. Non-profit verze je určena všem, kdo nebudou počítač využívat pracovně (k výdělku) a je nabízena za zhruba 15 dolarů; business edice je pak obohacena o některé pokročilé funkce, jako například on-the-fly šifrování dat, a stojí 75 dolarů. Cenová politika Microsoftu se tak konečně dostává do příčetných kolejí.
  • 29. 5. 2008 9:07

    stoural (neregistrovaný)
    No nezlob se, ale nekomu vyhovuje Pruzkumnik, narozdil od tech souborovych manazeru ve stylu MS Dosu. Jinak na receno, na Pruzkumnika mi nesahej (je ovsem v pravda, ze ve Viste Microsoft zprasil na nem vse, co bylo dobre).
  • 29. 5. 2008 12:14

    anonymní
    a to je konkrétně co?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).