Hlavní navigace

Navigace přes seznamy už není pro GoogleBota překážkou

15. 4. 2008
Doba čtení: do minuty

Sdílet

GoogleBot, tedy indexovací robot vyhledávače Google, si nově poradí i s webovými stránkami, jejichž navigace je řešena pomocí formuláře resp. rozevíracího seznamu. Tento způsob odkazování na různé sekce webu je stále velmi rozšířen, a to i přes to, že v důsledku skrývá obsah většiny stránek před vyhledávači — a tím i před potenciálními uživateli, píše Filip Hráček na blogu Google ČR. Stále samozřejmě platí zlaté pravidlo odkazovat na stránky vašeho webu pomocí obyčejného HTML odkazu, ale…

GoogleBot, tedy indexovací robot vyhledávače Google, si nově poradí i s webovými stránkami, jejichž navigace je řešena pomocí formuláře resp. rozevíracího seznamu. Tento způsob odkazování na různé sekce webu je stále velmi rozšířen, a to i přes to, že v důsledku skrývá obsah většiny stránek před vyhledávači — a tím i před potenciálními uživateli, píše Filip Hráček na blogu Google ČR. Stále samozřejmě platí zlaté pravidlo odkazovat na stránky vašeho webu pomocí obyčejného HTML odkazu, ale schopnost GoogleBota vyplňovat formuláře věci trochu uvolňuje, dodává.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).