Hlavní navigace

Navrcholu.cz: Firefox už má téměř třetinový podíl

12. 12. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nejnovější statistiky z webů sledovaných monitorovací službou Navrcholu.cz potvrdily téměř třetinový podíl webového prohlížeče Mozilla Firefox. Vedoucí Internet Explorer je využíván v 63 procentech případů. Firefox a MSIE tak dohromady ovládají téměř 93 procent celého trhu. Nejnovější data jsou v meziročním srovnání jasným důkazem toho, že prohlížeče rodiny Mozilla, konkrétně Firefox, hrají v současné době v českém prostředí mnohem zásadnější roli než dříve. Je navíc pravděpodobné, že se do…

Nejnovější statistiky z webů sledovaných monitorovací službou Navrcholu.cz potvrdily téměř třetinový podíl webového prohlížeče Mozilla Firefox. Vedoucí Internet Explorer je využíván v 63 procentech případů. Firefox a MSIE tak dohromady ovládají téměř 93 procent celého trhu. Nejnovější data jsou v meziročním srovnání jasným důkazem toho, že prohlížeče rodiny Mozilla, konkrétně Firefox, hrají v současné době v českém prostředí mnohem zásadnější roli než dříve. Je navíc pravděpodobné, že se do budoucna vztah mezi Internet Explorerem a Firefoxem ještě více vyostří, doplňuje Klára Rožková, vedoucí služby Navrcholu.cz.

Za Internet Explorerem a Mozilla Firefoxem se na třetím místě s necelými pěti procenty umístila Opera. Safari, Konqueror a příbuzné prohlížeče jsou hluboko pod jedním procentem. Alarmující nejen z bezpečnostního hlediska je stále velký podíl starších verzí Internet Exploreru. Šestková verze má v poslední statistice podíl necelých 46 procent. Nástup sedmé generace není zrovna extra rychlý. Podíl Internet Exploreru 7 meziročně povyrostl jen o necelých 14 procent. Uživatelé opouštějící zastaralý Internet Explorer 6 spíše přecházejí na Mozilla Firefox a okrajově také na Operu. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).