Hlavní navigace

Někdy ani být Twitter nestačí na vstup do světa hudby. Na Twitter #music zapomeňte

19. 4. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Před pár dny se na CNET provalilo, že Twitter chystá spuštění hudební aplikace, částečně založené na akvizici We Are Hunted, částečně na „sociálních“ datech, která má k dispozici.

Pokus Twitteru o vstup do hudby s názvem #music najdete na music.twitter.com a jako samostatnou aplikaci pro iPhone. Funguje tak, že z iTunes stahuje ukázky skladeb a ze Spotify a Rdio stahuje skladby celé (za předpokladu že tam máte účty, což je v naší domovině poměrně problematické). 

Posbírané poté poskytuje v přehrávači, který můžete buď používat jako „rádio“ (prostě poslouchat, třeba jako kdybyste používali Pandoru) nebo ho využít k objevování něčeho nového. 

Všechno by to bylo skvělé, kdyby to fungovalo. Twitter sám o sobě zjevně není dostatečně dobrý k tomu, aby něco takového mohl zprovoznit ve světovém měřítku. Pro české uživatele je tam prostě prázdno. Paradoxně je tam prázdno i v Trending, kde by jistě nebyl problém „něco“ ukazovat. 

Těžko říct, proč tomu tak je, zejména pokud berete v úvahu, že „Popular“ by mělo být dostatečně globální. Je možné, že #Music je závislé na tom, jestli ho začnou používat lidé, které vy sledujete. Ale o tomto omezení není v #Music ani zmínka.

K používání #music se musíte mimochodem přihlásit (mít dostatek inteligence na to, abyste klikli na ozubené kolečko a pochopili, že bez přihlášení to nepůjde), protože to není „sám Twitter“, ale další aplikace. Celkově je ale celá trochu zvláštní – Suggested (návrhy, které „umělce“ byste měli sledovat) je také prázdné, Emerging rovněž. Přitom právě Emerging by mělo z Tweetů dokázat „vyzobávat“ tipy na něco, co je opravdu nové a trendující.

BRAND24

Zjevný zásadní problém prostě bude to, že opět žijeme ve špatné části světa. A pro něco jako Česko (které ostatně Twitter geograficky ignoruje a v geolokaci ho, stejně jako Slovensko, prostě nenajdete) podobná služba není určena. Možná by ale bylo potom vhodné tam něco takového napsat. Stejně jako varovat, že i kdyby služba náhodou začala fungovat, stejně budeme mít smůlu. #music založené na Spotify a Rdio prostě moc v Česku stejně použít nepůjde.

PS: Aplikace Twitter #music by měla fungovat i pro iPad, bohužel stáhnout z App Store stejně nejde, protože je určena pouze po U.S. Store. Takže to nakonec vypadá, že prostě Twitter jenom poněkud zapomněl, že #music je určeno pouze pro tamní trh. A všichni ostatní mají smůlu. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).