Hlavní navigace

Nekoupili jste si externí pevný disk s virem?

16. 11. 2007
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Na některé externí pevné disky Maxtor Basics Personal Storage 3200 se během výroby v jisté čínské továrně podařilo zavléci malware Virus.Win32.AutoRun.ah, který se aktivuje po připojení disku k počítači přes USB rozhraní. Tento konkrétní virus sbírá hesla pro online hry včetně populární World of Warcraft a posílá je kamsi do Číny.

Na některé externí pevné disky Maxtor Basics Personal Storage 3200 se během výroby v jisté čínské továrně podařilo zavléci malware Virus.Win32.Au­toRun.ah, který se aktivuje po připojení disku k počítači přes USB rozhraní. Tento konkrétní virus sbírá hesla pro online hry včetně populární World of Warcraft a posílá je kamsi do Číny.

Společnost Seagate, která před časem pohltila výrobce Maxtor, už problémové disky svolala zpět k odvirování. Pro své zákazníky ve spolupráci se společností Kaspersky připravila speciální časově omezenou verzi antiviru Kaspersky Anti-Virus 7.0, díky které si zdarma můžete zkontrolovat svůj systém. (cdr.cz)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).