Hlavní navigace

Některým poslancům se nelíbí bulvární část tn.cz

7. 5. 2008
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Některým poslancům se příliš nezamlouvá obsah zpravodajského serveru tn.cz, který v pondělí spustila televize Nova. Trnem v oku jim je hlavně bulvární část a zpravodajská relace, kde se během čtení informací moderátorka postupně svléká do naha. Tohle by měla být záležitost po 22. hodině, a nikoliv během dne, kdy to skutečně může mít negativní dopad na mládež, uvedl pro deník Právo bývalý ministr Zdeněk Škromach z ČSSD. Je to námět, jak upravit legislativu tak, aby nebylo možné obcházet předpisy…

Některým poslancům se příliš nezamlouvá obsah zpravodajského serveru tn.cz, který v pondělí spustila televize Nova. Trnem v oku jim je hlavně bulvární část a zpravodajská relace, kde se během čtení informací moderátorka postupně svléká do naha. Tohle by měla být záležitost po 22. hodině, a nikoliv během dne, kdy to skutečně může mít negativní dopad na mládež, uvedl pro deník Právo bývalý ministr Zdeněk Škromach z ČSSD. Je to námět, jak upravit legislativu tak, aby nebylo možné obcházet předpisy, které platí pro televize, dodal.

Boris Šťastný, poslanec za ODS, zase upozornil na skutečnost, že tn.cz na rozdíl od erotických stránek neupozorňuje čtenáře na to, že vstupují na stránky s obsahem vhodným pro uživatele od osmnácti let. Osobně si myslím, že takovéto věci do zpravodajských serverů nepatří a je to nad rámec toho, kam by seriózní média měla nebo mohla jít, řekl Šťastný deníku Právo.

BRAND24

Podle Michaely Šojdrové z klubu KDU-ČSL by se právě „nahými zprávami“ na tn.cz měla zabývat Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Ta k tomu však nemá žádné oprávnění, protože vysílání a provozování videa na Internetu u nás není nijak regulované, uvádí Jan Potůček, šéfredaktor serveru DigiZone.cz. O chystané regulaci videa zaměřené zejména na obsah pro dospělé byl náš nedávný rozhovor s Václavem Žákem, předsedou RRTV.

Nejsem odborník, ale jako rodiči se mi příliš nelíbí, že na stránkách, které Nova propaguje ve své zpravodajské relaci vysílané dlouho před dvaadvacátou hodinou, není žádné upozornění, že obsah není vhodný pro děti. Vždyť se to tváří jako zpravodajství, ale přes prsa není vidět na zprávy, napsala nám rozhořčená čtenářka. Rozhodně nechci, aby to někdo zakazoval, ale minimálně v té pondělní reportáži o spuštění tn.cz mohli upozornit, že web není vhodný pro děti, stejně jako běžně upozorňují, že následující reportáž obsahuje pro děti nevhodné záběry.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).