Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Německý soud: Registrátoři mohou nést odpovědnost za obsah na doménách od Michal Breškovec - Ten rozsudek je zjevně hovadina vyřčená naprosto nekompetentním...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 2. 2014 11:18

    Michal Breškovec

    Ten rozsudek je zjevně hovadina vyřčená naprosto nekompetentním nebo podplaceným soudcem. Pevně věřím, že soud vyšší instance to smete ze stolu.

  • 11. 2. 2014 13:00

    Michal Breškovec

    Hovoříš o zločinu. Pokud vidíš, že je někdo napaden na ulici, zjevně se o zločin jedná, i když pohnutky pro toto jednání mohou být různé - třeba poškozený bije zloděje, který ho právě okradl. Nicméně se neočekává, že půjdeš a útočníka sám napadneš, ale přivoláš policii. Pochopitelně můžeš sám zasáhnout, ale s tím vědomím, že sám můžeš být zraněn nebo dokonce zabit, nebo že sám můžeš skončit na lavici obžalovaných.

    Nicméně pokud nějaký tracker poskytuje odkazy na počítače, které možná obsahují nějaké soubory, tak se rozhodně o žádný zločin nejedná. To je můj vlastní názor, který se zjevně liší od tvého, ale ani jeden z nás není ten, kdo to může rozsoudit, k tomu je zde právě soud a jedině ten může rozhodnout o zrušení domény na základě platného rozsudku a soudního příkazu - ne registrátor, navíc na popud nějakých frikulínů z Universal Music.

    Takže pokud chceš srovnávat, srovnávej srovnatelné a i v tom případě tu bude řada sporných věcí a věcí k zamyšlení.

  • 12. 2. 2014 9:52

    ondra.kl (neregistrovaný)

    vy už jste viděl že by nějakému městu zrušili poštovní adresu protože se v něm děje zločin?

  • 11. 2. 2014 12:45

    Karel (neregistrovaný)

    Spíše nesmete. Rozsudek je docela rozumný a v běžné praxi to tak i funguje. To jen u nás se můžeme podělat pokud nebude rozsudek soudu. Vidíme zločin na ulici za bílého dne, ale jdeme kolem a děláme, že to nevidíme, že se nás to netýká - přeci nejsme soudci, že? Nám nepřísluší soudit, jestli je něco špatného na tom, když partička kope do nějaké postavy na zemi. To není naše práce, to se nás netýká. Budeme raději dělat slepé a hloupé. A pokud z toho budeme mít sami nějaký zisk, tak to už tuplem nebudeme reagovat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).