Hlavní navigace

NIX byl dopoledne nakrátko mimo provoz

25. 9. 2009
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Dnes dopoledne došlo mezi 10:35 a 10:45 v českém peeringovém centru NIX.cz k poměrně ojedinělé události. Na deset minut vypadla veškerá konektivita, to nakrátko, ale o to intenzivněji pocítili všichni čeští ISP. Obnovení datového toku na hodnoty těsně před výpadkem se podařilo až téměř po dvou hodinách, tedy ve 12:30. Pro bližší představu v okamžiku výpadku protékalo peeringovým centrem přibližně 60 Gb/s. Podobně velký výpadek nastal v Nixu naposledy cca před pěti lety (11. 5. 2004), informace…

Dnes dopoledne došlo mezi 10:35 a 10:45 v českém peeringovém centru NIX.cz k poměrně ojedinělé události. Na deset minut vypadla veškerá konektivita, to nakrátko, ale o to intenzivněji pocítili všichni čeští ISP. Obnovení datového toku na hodnoty těsně před výpadkem se podařilo až téměř po dvou hodinách, tedy ve 12:30. Pro bližší představu v okamžiku výpadku protékalo peeringovým centrem přibližně 60 Gb/s. Podobně velký výpadek nastal v Nixu naposledy cca před pěti lety (11. 5. 2004), informace o něm si můžete přečíst v dobovém článku pana Peterky Proč kleknul NIX?. Více informací o dnešním výpadku můžete nalézt zde.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Externí spolupracovník serveru Lupa.cz a expert na blockchain a kryptoměny. Jako šéfredaktor v minulosti vedl ADASTRA Business Intelligence Magazine a server ITbiz.cz. Dnes pracuje jako redaktor časopisu Forbes.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).