Hlavní navigace

Názory k článku NOD32 Antivirus 4 pro Linux a Mac OS X: vyšla druhá betaverze

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 6. 2010 15:39

    nazir

    Když odsuneme stranou odpověď, která mne napadla nejdříve (tedy "prostě z principu"), pořád zde zbývá ta nepatrná hrstka uživatelů "bezpečných systémů" (to je mimochodem nesmysl, nevím kam na tyhle škatulky chodíte, systém je tak bezpečný, jak si jej jeho administrátor nastaví), kteří si je zanášejí programy (kupříkladu hrami), určenými pro systémy jiné (a je dost dobře možné, že tyto programy nemusí být vždy získané z oficiálních zdrojů), ergo si dovedu představit situaci, kdy si nějakou tu paseku (ať již přímo sobě, nebo nevinným síťovým sousedům) mohou způsobit i oni...

    Obávám se, že z nezodpovědného windows idiota se instalací ubuntu automaticky nestane zodpovědný linux administrátor (je ale samozřejmě možné, že to je pouze můj milný pocit a že ve skutečnosti to je jinak).

  • 11. 6. 2010 12:23

    Fantomas (neregistrovaný)
    Ano, pres mac os a linux mohou pretekat napadena data, ktera ve windows svete delaji paseku. Ale proc by tyto nakazy mely zajimat uzivatele linuxu a mac os, kdyz jim to pocitace nenapada a z jejich pohledu jsou to pro pouze cizi neskodne data? Proc by meli uzivatele bezpecnych systemu vytahovat trn z paty uzivatelum, kteri si v lepsim pripade za par kacek koupi nebezpecny system?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).