Hlavní navigace

Nokia definitivně odkupuje zbytek Symbianu

2. 9. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nokii se podařilo získat souhlas posledních zbývajících akcionářů společnosti Symbian k odprodeji jejich podílů. Jako poslední na její nabídku kývl korejský Samsung Electronics. Nokia oznámila svůj záměr vyplatit zbývající akcionáře společnosti 410 miliony dolarů již v červnu, doposud však nebylo jasné kdy a za jakých dalších podmínek se jí to nakonec podaří. Mobilní operační systém od Symbianu by měl zůstat i nadále dostupný bez licenčních poplatků pro konkurenční výrobce telefonů. K tomuto…

Nokii se podařilo získat souhlas posledních zbývajících akcionářů společnosti Symbian k odprodeji jejich podílů. Jako poslední na její nabídku kývl korejský Samsung Electronics. Nokia oznámila svůj záměr vyplatit zbývající akcionáře společnosti 410 miliony dolarů již v červnu, doposud však nebylo jasné kdy a za jakých dalších podmínek se jí to nakonec podaří. Mobilní operační systém od Symbianu by měl zůstat i nadále dostupný bez licenčních poplatků pro konkurenční výrobce telefonů. K tomuto kroku společnost přiměl nástup nových velkých hráčů, jako je například Google. Společnost dále přislíbila přispět aktivy Symbianu na neziskovou nadaci Symbian Foundation, která pracuje na open source variantě této platformy. (Finanční noviny)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Externí spolupracovník serveru Lupa.cz a expert na blockchain a kryptoměny. Jako šéfredaktor v minulosti vedl ADASTRA Business Intelligence Magazine a server ITbiz.cz. Dnes pracuje jako redaktor časopisu Forbes.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).