Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Nokia pokračuje v rozprodávání svého majetku od Unknown - "Rozprodávat majetek včetně sídla centrály je zhruba stejně...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 2. 2013 0:52

    Unknown (neregistrovaný)

    "Rozprodávat majetek včetně sídla centrály je zhruba stejně inteligentní krok jako uřezat si nohu, abych měl maso na oběd."

    Sel jsem loni v lete u nas kolem telefonni ustredny a koukam: kabelove kanaly otevrene a z nich delnasove za pomoci rozbrusky a traktoru krajeli a vytahovali stare, tluste, telefonni kabely. Zaradoval jsem se: delaj si misto na optiku!!! Pak jsem to ovsem nadsene vypravel cloveku ktery dela v O2 financaka a ten me vyvedl z omylu: Spanelum doslo cash-flow tak porucili vykutat stare nadbytecne medene kabely a prodat je do sberu!!!!!! Asi desetkrat se jsem se ujistoval ze si ze me nedela prdel.... Sofistikovanost podnikani obri telco firmy v tu chvili byla na urovni smichovskych cikanu...

  • 13. 2. 2013 15:32

    ruups (neregistrovaný)

    primarne na to aby vyrobcovia neboli len dodavatelmi HW ale celeho baliku, HW pocnuc, cez SW az po sluzby musia mat dostatocne silny brand, viziu a hlavne musia prist s niecim co uzivatelov zaujme.
    A prinesu platformu na ktorej bude par hier a aplikacii tak zakaznici to jednoducho nebudu akceptovat. Aj to je jeden z dovodov pretoze BB tak podporuje vyvojarov kadejakymi darcekmi ci dotovanim predaja.
    Nokia a ani SE dnes uz jednoducho na to nemaju a otazka je ci a co dokaze naburat duopol iOS, Android.

  • 13. 2. 2013 0:21

    JKL (neregistrovaný)

    Nokia především měla zůstat Nokií, tedy nedávat do telefonů software Microsoftu, Googlu ani ničí jiný, ale SVŮJ!!!

    Rozprodávat majetek včetně sídla centrály je zhruba stejně inteligentní krok jako uřezat si nohu, abych měl maso na oběd.

    Výrobci telefonů dělají velmi špatně, že už nejsou výrobci, ale jenom jacísi "zaměstnanci na IČO" Microsoftu nebo Googlu, kteří si diktují jak by to mělo vypadat...

    Nechápu jak na tuhle hru mohli výrobci jako Nokie nebo SE přistoupit a nevidět to z dlouhodobého hlediska. Samozřejmě, že nemohou mít takové zisky, když už nejsou výrobci, ale jejich činnost spočívá jenom v přepracování požadavků MS nebo Google do konkrétní podoby, sami si tam doplní nějaké detaily a jenom to pošlou do FOXCONNU k výrobě v sérii.

    Logicky tam přichází o vše, včetně zákazníka, který už pak vše řeší s někým jiným (Microsoft, Google...) a i zákazník se zabývá daleko více někým jiným (zda má WindowsPhone nebo Android) a už příliš nedbá a často ani neví "výrobce" železa na kterém to běží.

    Naopak pro Microsoft i Google je to super, protože nenesou žádná rizika a případně možnost ztráty - mohou jenom vydělat hodně a nebo ještě víc. A když něco nefunguje, tak se to hodí na "výrobce".

  • 13. 2. 2013 2:31

    Makovec (neregistrovaný)

    Jistě, akorát by to znamenalo že už by byla dávno pod drnem. Viděl jsem to několikrát zevnitř a kdyby "zůstali Nokií" neměli by nejmenší šanci přežít. Takhle mají...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).