Hlavní navigace

Notebook od OLPC s Windows XP již oficiálně

19. 5. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

O Windows XP pro notebooky XO nadace OLPC se hodně nahlas hovoří už od CES 2008. Nyní je příchod nejrozšířenějšího operačního systému současnosti na notebooky XO určené zejména pro děti z rozvojových zemí již oficiální: zájemci se dočkají již příští měsíc. Nasazení Windows XP na notebook nadace OLPC si však vyžádalo řadu úprav jak v samotném systému, tak v hardwarové konfiguraci XO, kde musela být rozšířena flash paměť. Oproti původním nepříznivým odhadům se však cena XO s Windows XP nijak…

O Windows XP pro notebooky XO nadace OLPC se hodně nahlas hovoří už od CES 2008. Nyní je příchod nejrozšířenějšího operačního systému současnosti na notebooky XO určené zejména pro děti z rozvojových zemí již oficiální: zájemci se dočkají již příští měsíc. Nasazení Windows XP na notebook nadace OLPC si však vyžádalo řadu úprav jak v samotném systému, tak v hardwarové konfiguraci XO, kde musela být rozšířena flash paměť. Oproti původním nepříznivým odhadům se však cena XO s Windows XP nijak dramaticky nezvýšila. Vedle Windows XP zůstane na noteboocích nadace OLPC i nadále Linux v dualbootu, takže uživatelé si budou moci vybrat. (Gizmodo)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).