Hlavní navigace

Nova se ozvala proti svým pořadům na YouTube

6. 1. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Televize Nova vytáhla do boje s neautorizovanými nahrávkami svých pořadů vystavených na YouTube. Informaci přinesl Týden.cz. Z YouTube mizí třeba nahrávky ze seriálů Ordinace v růžové zahradě nebo Pojišťovny štěstí. Uživatelům, kteří se provinili porušováním autorských práv, je rušen profil. Je to klasický příklad, kdy televize bojuje proti zveřejňování její tvorby či jen jejich částí na YouTube. Z minulosti známe už desítky případů z celého světa, které končily hromadnou čistkou předmětných…

Televize Nova vytáhla do boje s neautorizovanými nahrávkami svých pořadů vystavených na YouTube. Informaci přinesl Týden.cz. Z YouTube mizí třeba nahrávky ze seriálů Ordinace v růžové zahradě nebo Pojišťovny štěstí. Uživatelům, kteří se provinili porušováním autorských práv, je rušen profil.

Je to klasický příklad, kdy televize bojuje proti zveřejňování její tvorby či jen jejich částí na YouTube. Z minulosti známe už desítky případů z celého světa, které končily hromadnou čistkou předmětných videí nebo i žalobou u soudu. Nova navíc své pořady zveřejňuje na vlastním videoportálu Nova.cz, takže její počínání je nanejvýš logické.

Na druhou stranu je kuriózní, že Nova takto brojí proti YouTube, když sama i ve své zpravodajské relaci velmi často využívá videa z YouTube a to od ilustračních záběrů po nosné téma zprávy. V řadě případů lze velmi vážně pochybovat, že video se na YouTube objevilo v souladu s autorskými zákony nebo provozními podmínkami serveru.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).