Hlavní navigace

Nova Sport dorazila na iPhone, iPad a iPod Touch

22. 2. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Nová verze aplikace služby Voyo.cz jejím abonentům zpřístupňuje placený sportovní kanál Nova Sport v rámci základního předplatného. Přináší i další zajímavé novinky.

V Apple AppStore se v těchto dnech objevila významná aktualizace aplikace české video-on-demand služby Voyo.cz pro chytrou mobilní elektroniku iPhone, iPad a iPod Touch. Zajímavé je, že na její dostupnost dosud skupina Nova, která službu provozuje, neupozornila tiskovou zprávou nebo obdobným způsobem. Hlavní novinkou totiž je zpřístupnění internetového vysílání placeného kanálu Nova Sport, což je poměrně atraktivní záležitost. 

Abonenti služby Voyo.cz ke zmíněnému sportovnímu kanálu s předními soutěžemi světa (včetně NHL, KHL či NBA) mají přístup v rámci předplatného. Jeho výše pro zákazníky, kteří využijí únorové akce, činí 99 Kč měsíčně. Dosud bylo internetové vysílání kanálu Nova Sport k dispozici jen na osobních počítačích kompatibilních s technologií Silverlight a chytrých televizorech a další chytré černé elektronice značky Panasonic s funkcí Viera Connect

Nova Sport přichází na chytrou elektroniku značky Apple těsně před startem jarní části aktuální sezóny domácí nejvyšší fotbalové soutěže. Ta začíná právě dnes. Voyo.cz 2.2 pro iOS ve verzí 5.0 nebo vyšší přináší také podporu HDMI výstupu u chytrého mobilu iPhone, možnost návratu k rozkoukanému pořadu, ozvučení obsahu, i když je zařízení v tichém režimu, upozornění na obsah pro dospělé, úvodní nápovědu pro nové uživatele a také blíže nespecifikované opravy chyb. 

BRAND24

Kdy Nova Sport dorazí pro abonenty služby Voyo.cz na obrazovky chytrých televizorů a další chytré černé elektroniky Samsung a LG, je ve hvězdách. Skupina Nova už žádné termíny k rozvoji služby Voyo.cz delší dobu nesděluje. Jasno tedy není ani o tom, kdy přijde aplikace pro Android, která má už takřka roční zpoždění. 

službě Voyo DTT, která by měla blíže nespecifikovaným způsobem přinést obsah Voyo.cz do pozemního digitálního vysílání, také nejsou slyšet žádné novinky, přestože dodavatel technologie loni uváděl, že služba přejde do komerčního provozu počátkem roku 2013. Blíží se konec února a avizovaná záhadná služba nikde. Ovšem podle neoficiálních informací, které máme k dispozici, projekt není mrtvý a brzy prý o něm uslyšíme. Co v tomto případě znamená „brzy“, ale netušíme. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).