Hlavní navigace

Testuje se nová verze antiviru Microsoft Security Essentials

21. 7. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Zpřístupněna byla veřejná betaverze nové generace bezplatného antiviru Microsoft Security Essentials. Novinkou je propojení antivirového skeneru s prohlížečem Internet Explorer tak, aby poskytoval ochranu proti útokům vedeným přes web. To samozřejmě není totéž jako antimalwarový filtr, který je součástí prohlížeče. Tyto integrované filtry se totiž napříč prohlížeči opírají jen o průběžně aktualizovanou černou listinu. Existují ale plug-iny, které právě funkci antivirového skeneru do prohlížečů…

Zpřístupněna byla veřejná betaverze nové generace bezplatného antiviru Microsoft Security Essentials. Novinkou je propojení antivirového skeneru s prohlížečem Internet Explorer tak, aby poskytoval ochranu proti útokům vedeným přes web. To samozřejmě není totéž jako antimalwarový filtr, který je součástí prohlížeče. Tyto integrované filtry se totiž napříč prohlížeči opírají jen o průběžně aktualizovanou černou listinu. Existují ale plug-iny, které právě funkci antivirového skeneru do prohlížečů doplňují. Jde třeba o AVG LinkScanner nebo nedávno uvolněný Browser Guard 2010 od společnosti Trend Micro.

Webové štíty pak samozřejmě obsahují i mnohé klasické antivirové programy. Microsoft Security Essentials se k nim nyní přidává. Kromě toho přichází s aktualizovaným ochranným enginem, který by si nyní měl počínat efektivněji při detekci malwaru i jeho odstraňování. Novinkou je též spolupráce s Windows Firewallem, respektive možnost jej na přání uživatele vypnout či zapnout z prostředí antiviru. Veřejné betatestování se prozatím omezuje na Spojené státy, Izrael a Brazílii. (Blogging Windows)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).