Hlavní navigace

Nové a aktualizované letecké snímky na Mapy.cz

14. 6. 2007
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Portál Seznam aktualizoval letecké snímky používané jako jeden z dostupných druhů map v rámci služby Mapy.cz. Dosavadní tzv. ortofotomapy byly až dva roky staré a jejich výměna za novější verzi se prý plánovala už od loňského roku. Ty nové nejsou jen aktuálnější, ale mají být i kvalitnější. Nové snímky jsou ostřejší, než ty původní, takže vidíte více detailů, říká Tomáš Forche, produktový manažer map Seznamu. K novým leteckým snímkům přibyla i aktualizace základního mapového podkladu. Ten je…

Portál Seznam aktualizoval letecké snímky používané jako jeden z dostupných druhů map v rámci služby Mapy.cz. Dosavadní tzv. ortofotomapy byly až dva roky staré a jejich výměna za novější verzi se prý plánovala už od loňského roku. Ty nové nejsou jen aktuálnější, ale mají být i kvalitnější. Nové snímky jsou ostřejší, než ty původní, takže vidíte více detailů, říká Tomáš Forche, produktový manažer map Seznamu. K novým leteckým snímkům přibyla i aktualizace základního mapového podkladu. Ten je rozšířen na plochu celé Evropy s přiblížením na úrovni detailu odpovídajícího běžnému autoatlasu (měřítko 1: 750 000). (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).