Hlavní navigace

Nový iPad přináší problémy svým vlastníkům. Vyčerpali měsíční FUP i za dvě hodiny

21. 3. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nový iPad vybavený LTE mobilním připojením (o kterém si můžeme v ČR tak nějak nechat jenom zdát) přinesl vlastníkům řadu příjemných překvapení. Ale také jedno hodně nepříjemné. Americká média komentují řadu případů, kdy rychlé mobilní připojení způsobilo očekávatelnou věc – vyčerpání měsíčního FUP (2GB až 3GB jsou v USA běžné) během několika hodin. Málokoho z uživatelů například napadlo, že dívat se dvě hodiny na přímý přenos ze sportovního utkání bude znamenat vyčerpání FUP.

Nový iPad vybavený LTE mobilním připojením (o kterém si můžeme v ČR tak nějak nechat jenom zdát) přinesl vlastníkům řadu příjemných překvapení. Ale také jedno hodně nepříjemné. Americká média komentují řadu případů, kdy rychlé mobilní připojení způsobilo očekávatelnou věc – vyčerpání měsíčního FUP (2GB až 3GB jsou v USA běžné) během několika hodin. Málokoho z uživatelů například napadlo, že dívat se dvě hodiny na přímý přenos ze sportovního utkání bude znamenat vyčerpání FUP.

WSJ tak uvádí příklad vyčerpání 2GB měsíčního FUP (v základní ceně 30 USD) v článku Video Speed Trap Lurks in New iPad. A upozorňuje, že nešťastník s vyčerpaným FUP (dvě hodiny dívání na video) bude za každý další přenesený gigabajt platit 10 USD. Mobilní operátor zákazníkům doporučuje přejít na vyšší datový plán nebo používat WiFi. Vyšší datový plán by u Verizonu (o kterém je řeč v článku na WSJ) by mimochodem představoval 50USD za 5GB. Což by v praxi znamenalo, že by se dalo dívat na video ještě další 3 hodiny. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).