Hlavní navigace

Nový Windows Live Messenger nabídne HD video a Facebook Chat

29. 4. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Šéf Microsoftu Steve Ballmer se na půdě University of Sao Paulo rozpovídal o nové verzi komunikačního programu Windows Live Messenger. Nastínil novinky, na které se uživatelé mohou těšit. Po vzoru konkurenční služby Skype je mezi nimi možnost přenosu videa ve vysokém rozlišení obrazu. Konkurenční ICQ bude pro změnu následovat v integraci podpory pro Facebook Chat. Nová verze komunikačního programu od Microsoftu přidá také podporu konverzování v panelech, sdílení webových stránek, užší propojení…

Šéf Microsoftu Steve Ballmer se na půdě University of Sao Paulo rozpovídal o nové verzi komunikačního programu Windows Live Messenger. Nastínil novinky, na které se uživatelé mohou těšit. Po vzoru konkurenční služby Skype je mezi nimi možnost přenosu videa ve vysokém rozlišení obrazu. Konkurenční ICQ bude pro změnu následovat v integraci podpory pro Facebook Chat. Nová verze komunikačního programu od Microsoftu přidá také podporu konverzování v panelech, sdílení webových stránek, užší propojení s vyhledávačem Bing a různými komunitními servery.

Z prostředí nové verze programu Windows Live Messenger se mají uživatelé lépe zorientovat v dění v rámci sociálních sítí, v nichž se pohybují. Podobnou cestou jde ICQ. Ostatně nic jiného IM programům ani nezbývá. Nový Windows Live Messenger, který je součástí čtvrté vlny projektu Windows Live, se zatím testuje interně. S veřejným testováním se má začít někdy v následujících měsících. Microsoft počítá s uvolněním klienta pro svou IM službu také pro různé chytré mobily včetně iPhonu. (CNET News)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).