Hlavní navigace

Nový systém pro správu české domény běží hladce

3. 10. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Sdružení CZ.NIC hlásí, že nový systém pro správu domén s českou národní koncovkou .cz byl spuštěn úspěšně. Migrace dat mezi doposud používaným registračním systémem a systémem novým proběhla během třídenní odstávky registrací domén. Převod doménových dat mezi starým a novým systémem jsme pečlivě naplánovali a několikrát odzkoušeli, také proto proběhlo spuštění nového registračního systému přesně podle plánu a bez komplikací, řekl Martin Peterka, provozní ředitel sdružení CZ.NIC.

Sdružení CZ.NIC hlásí, že nový systém pro správu domén s českou národní koncovkou .cz byl spuštěn úspěšně. Migrace dat mezi doposud používaným registračním systémem a systémem novým proběhla během třídenní odstávky registrací domén.

Převod doménových dat mezi starým a novým systémem jsme pečlivě naplánovali a několikrát odzkoušeli, také proto proběhlo spuštění nového registračního systému přesně podle plánu a bez komplikací, řekl Martin Peterka, provozní ředitel sdružení CZ.NIC.

CZ.NIC se chce nyní věnovat další podpoře technologie ENUM a v následujícím období bude podporovat zavádění protokolu IPv6. Další zajímavé informace si můžete přečíst v našem včerejším článku Martin Peterka, CZ.NIC: česká doména ještě zlevní. Cenu domén si můžete porovnat v naší doménové centrále. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).