Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku O Milé Sally a korporátní anti-netiketě od Robert Prchlik - Krucinal nevim ani proc, ale zvratky a vyplody...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 8. 2004 19:48

    Robert Prchlik (neregistrovaný)
    Krucinal nevim ani proc, ale zvratky a vyplody tohoto chlapa se mi proste libi...
  • 31. 8. 2004 21:47

    Karl (neregistrovaný)
    Pana Pixiho neznam, ale taky tomu rikam zvratky. Clanek je napsan jeste tak ze to snesu, ale myslim tu diskuzi. Je to takova oborova onanie ktera se vyskytuje u mnoha profesnich zajmu, konicku apod. Na srazu Merdedes klubu si vsichni notuji jaka luza to jezdi v malych, nebezpecnych autickach se smesnym obsahem 1,8l, na fotoserverech si vsichni bavi o tom jak luza kupuje digitalni kompakty, tady stridave lide omdlevaji nad pagemakery co daji save as HTML, na outodoorovych serverech vsichni poukazuji na tu hordu ubozaku co si koupi batoh za 12 kKc, vetrovku za 8 kKc a mysli si ze jsou in, na bikerskych serverech ponizuji turisty co si koupili dres za 189 Kc a kolo za 1980 Kc z Hypernovy, DTPaci si delaji srandu z vizitek na ktery autor napere 5 fontu v trech barvach, na zajezdu po skandinavskych hradech si amatersti historici stezuji, ze narod nevi kdy Vilem z Pernstejna koupil Pardubice. Je to bezne sebeutuzeni ega. Nekdy je pekne udelat si srandu, ale tady to vypada ze 90% lidi to mentalne nezvladlo.
  • 31. 8. 2004 22:17

    Michal Kubeček (neregistrovaný)
    Problém je, že lúza ve směšných autíčkách, turista na levném kolem, fotoamatér s kompaktem, ba ani ten neznalec historie, neobtěžují své okolí zdaleka tolik, jako sekretářka, která jednu stranu holého textu odešle formou 2MB wordového dokumentu pěti stům adresátů (z nichž čtyři stovky o ten mail vůbec neměly zájem). To je zcela zásadní rozdíl. Nemluvě o tom, že patří-li používání e-mailu do pracovní náplně té sekretářky, měla by mít aspoň základní povědomí o tom, co dělá. Zkuste do telefonní přípojky poslat síťových 230 voltů a uvidíme, jestli vás také budou omlouvat tím, že "po něm přeci nemůžeme chtít, aby tomu rozuměl, když není elektrotechnik".
  • 31. 8. 2004 22:33

    Robert Prchlik (neregistrovaný)
    Pana Pixyho take osobne neznam, ale jeho i clanky jinych autoru pravidelne ctu nejen na lupe a jsem rad, ze po tom balastu co za cely den na internetu prectu se mohu nad necim zasmat a zaroven poucit; ... a s nevybiravou "hrabalovskou" nadsazkou i podekovat.
  • 31. 8. 2004 22:53

    Karl (neregistrovaný)
    To nebylo o tom co kdo ma co umet. To bylo o profesnich skupinach jejich spolecne note.
    Takovych clanku u hloupostech z ruznych helpdesku jsem uz cetl hodne. Zabava je to do urcite miry, ubozi jsou spis ti patolizalove pod clankem. Zrovna vcera jsem jednomu lekarovi/sousedovi spravoval postu, v breznu zmenil ISP, nepustil ho samozrejme SMTP server noveho ISP a mel tam asi 20 mailu (asi tak v kvetnu prestal maily psat, protoze mel pocit ze se po ceste ztraceji) a hned prvni mel 150 MB - kompletni 128 MB karta z jeho digitalu v 3 Mpix rozliseni - fotky z hor. Tak jsem mu to resajznul a poslal na petkrat, to budou mit pribuzni radost z zimnich fotek :-) Docela me nevadilo ze tomu nerozumi i kdyz mail pouziva, vubec si nemysli, ze kdo nema skoleni nema mail pouzivat, spis jsem si rikal, ze az me bude kuchat na operacnim stole, ze by treba vedel, kde ma riznout. 17ti megove maily me uz taky prisly, naprikalad z slovenskeho eurotelu - 8 PDFek. Proste se stane, onanovat zpusobem: "oni vymysli jeste vetsiho blba..."Na jednu stranu bych kopal BFU s rozbehem do riti," maji zapotrebi pouze mentalne nedostatecni jedinci. Pozadovat vyskoleni na praci s pocitacem? Neni primarni napriklad vyskolit vsechny tak aby umeli pomoci zranenemu cloveku? Ma ten idiot co si stezuje na blbou sekretarku skoleni jak vytahnout ridice z vraku a dat mu prvni pomoc?
  • 31. 8. 2004 23:04

    Robert Prchlik (neregistrovaný)
    Dle Vaseho slovniku soudim, ze jste mel v breznu, kvetnu a dnes velmi tezky den a tudiz citite potrebu to nejakym zpusobem ventilovat. Verte tomu, ze ctenare v teto diskusi opravdu nezajima 128 MB karta (atd...) Vaseho klienta. Zkuste sve problemy ventilovat do polstare a ne zde na serveru, mozna budete uspesnejsi.
  • 31. 8. 2004 23:23

    Karl (neregistrovaný)
    Ja vam rozumim. Ja jsem mel tezky den, priloha 128 MB je offtopic a musim to moje prepracovani zde ventilovat. Na vse jste prisel vylistovanim teto diskuze a jsem zcela zrejmy pripad cloveka co ma problem uz podle toho ze nemam s BFU problem. Ti co si na BFU stezovali sem a ne do posltare jsou tolerantni pohodari.
  • 31. 8. 2004 23:49

    Michal Kubeček (neregistrovaný)
    Neni primarni napriklad vyskolit vsechny tak aby umeli pomoci zranenemu cloveku? Ma ten idiot co si stezuje na blbou sekretarku skoleni jak vytahnout ridice z vraku a dat mu prvni pomoc?

    Pokud si dobře vzpomínám, probírali jsme první pomoc několikrát na základní i střední škole. A taky v autoškole. A jestli je to dotyčný schopen realizovat v praxi? Obávám se, že to je jedna z otázek, na které se nedá odpovědět, dokud se do krizové situace nedostane.

    Ale je tu opět jeden rozdíl. Do situace, kdy bude třeba znalost první pomoci, se může dostat kdokoli. Proto je třeba, aby ji ovládal každý. Ale do komunikace přes Internet se pouští každý dobrovolně. Budete-li se bez patřičných znalostí vrtat v rozvodu vody, elektřiny, plynu nebo třeba v telefonní síti, riskujete, že pokud něco zmršíte, ponesete následky. Nikoho nenapadne vás omlouvat tím, že jste kuchař/zahradník/lékař/ekonom, tak tomu přeci nemůžete rozumět. Jenom v počítačových sítích, když někdo vinou své neznalosti něco podělá, není to chápáno jako jeho vina, protože on tomu přeci nemusí rozumět. Proč?

  • 1. 9. 2004 2:02

    Karl (neregistrovaný)
    Zdravovedu jsem ve skole urcite nemel, pokud to nebylo nekdy v 2. tride na mestance a ja si to nepamatuji. Ridicak nema hodne lidi. Ja tu zdravovedu ani terorii nemel ani v autoskole, ale to byl problem jedne nebo nekolika malo autoskol. Neco malo asi na vojne, kde opet nebyl kazdy. Bodak z kamarada vytahovat nemam, kdyz se nadycham tabunu, musim si pichnout samoobsluznou jehlu s serem. :-D O to ale nejde, napsal jsem to proto ze existuji nejake priority, ktere stejne nejsou v realu vnimany a pak nejake jelito vytrhne osmistou padesatou vec a prezentuje ji jako pupek sveta.
    Vidim spis parelelu: plynar/spravce serveru-LAN. Obsluha pracky-sporaku/obsluha PC.
    Jinak moc neverim tomu, ze nekdo posle 17 MB mail, pet lidi mu zavola ze je blbec a on to porad dela dal. Tim chci rici ze pokud nekdo nema opravu mimoradnou smlulu tak je takovymto zpusobem "poskozovan" minimalne.
    Komunikace na internetu neni porno, tam je priklad dobrovolneho sledovani cunaren OK, internet pro vetsinu lidi neni dobrovolna zabava, to je nutnost (pokud nejste Bolek Polivka, tam je neznalost image).
    Se asi konce nedoberem, me jenom rozcilila ta sektarska arogance, kdy nekdo proto ze ma v kodu (font size="-1")(font size="-1") text (/font)(/font) oznaceni tvurce stranek za debila co by nikdy nemel psat stranky a nechat to odbornikum. Vetsinou se jedna chudacka co umi prave jenom programovat a jinak je socialne mimo a na druhe strane zivnostika, co se cely den hrabe v motorech a vecer se pokousi udelat nejakou prezentaci.
    Prikladem budiz i vypichnuti uvadeni funkce CEO jisteho R.N., kde realna "kauzalnost" (nove slovo?) veci se blizi nule, ale urcite socialne neprizpusobive jedince je tato kauza alfou a omegou jejich zivota.
  • 1. 9. 2004 7:29

    Petr (neregistrovaný)
    OK, klidne vezmu za svuj Vas primer s prackou a plynovym sporakem. Co se tyce bezne obsluhy, samozrejme to zvladne kazdy. Jenze, kdyz pri bezne obsluze zapomenete zavrit dvirka pracky, nebo vypnout plotnu, a sousedy to vytopi nebo vyhori cely barak, taky to nebudete (byt tim sousedem) omlouvat tim, ze je to neurochirurg...
  • 1. 9. 2004 9:58

    Michal Kubeček (neregistrovaný)
    Jinak moc neverim tomu, ze nekdo posle 17 MB mail, pet lidi mu zavola ze je blbec a on to porad dela dal.

    Nevěříte? Já ano, něco podobného se mi totiž stalo v praxi. Manažer jednoho basketbalového družstva mi poslal (a také několika desítkám dalších) třířádkové sdělení o tom, že družstvo změnilo název, coby půlmegový wordový dokument. Poslal jsem odpověď, ve které jsem mu vysvětlil, že to co dělá, je špatné, a proč je to špatné. Zkuste hádat, jak mi na můj mail odpověděl. Půlmegovým wordovým dokumentem, obsahujícím větu "Děkuji za upozornění.". Dodnes nemám tušení, jestli si ze mne dělal legraci nebo je opravdu takový ignorant.

    Vidim spis parelelu: plynar/spravce serveru-LAN. Obsluha pracky-sporaku/obsluha PC.

    Přesně tak jsem to naznačoval i já. Pokud se obsluha pračky bude vrtat v něčem, čemu nerozumí, a způsobí tím škody ostatním, ponese následky. Pokud to udělá obsluha PC, je to v pořádku - "on tomu přeci rozumět nemusí, není odborník".

    Se asi konce nedoberem, me jenom rozcilila ta sektarska arogance, kdy nekdo proto ze ma v kodu (font size="-1")(font size="-1") text (/font)(/font) oznaceni tvurce stranek za debila co by nikdy nemel psat stranky a nechat to odbornikum.

    Tohle je samo o sobě neškodné a je-li to na něčích osobních stránkách, přejdu to mlčením. Je-li to v prezentaci velké firmy, je to smutné. A když třeba banka nebo mobilní operátor (nebudu jmenovat, ono jich je víc) má svůj web zprasený tak, že ho zobrazí jen MSIE v poslední verzi a ještě jen s určitým nastavením, jsou podobné poznámky zcela na místě.

  • 2. 9. 2004 1:14

    Roj (neregistrovaný)
    odpověděl. Půlmegovým wordovým dokumentem, obsahujícím větu "Děkuji za upozornění.".

    A doufam, ze adekvatni odpoved znela: Dvacetimegova bitmapa s napisem "Nejni zac"

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).