Hlavní navigace

Názor k článku O prefabrikovaných graficích, záhonu kytek a logu iDnes od crackonosh - Tento článek je snůškou blábolů. Nekonečné opírání se...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 2. 2005 15:46

    crackonosh (neregistrovaný)
    Tento článek je snůškou blábolů. Nekonečné opírání se do Corelu a vyzdvihování Adobe už snad ani není k smíchu, a tvrzení, že diletanti dělají v Corelu je už jen trapné, nic více.

    Tvorba takřka každého loga je velkou bitvou mezi jeho tvůrcem a zákazníkem. Tím nechci popírat, že logo IDNES je špatné. Skutečne není povedené, ale objektivní důvody, proč tomu tak je, jsou jistě odlišné. Logo není zapamatovatelné. Nevytváří povědomí o značce, o produktu, nemluví jasnou řečí, je jen úlitbou řečem o dynamice a nějakém moderním směřování (snad do pekel).

    Jak někdo podotknul, logo GE Money Bank je dáno firemním manuálem, to je něco jako bible, věc, která se nedá svévolně měnit. Naopak si myslím, že grafický symbol, jenž text loga doprovází, je velmi povedený.

    Kerning je jednou z posledních věcí, které bych logu IDNES vytýkal. Je to jen snaha autora vypadat fundovaně a protlačit do článku nějaké rádoby odborné slovo bez vztahu k realitě a jádru problému. Autor sám by se už dále neměl pyšnit svou prací v grafickém oboru, jelikož jeho schopnosti v tomto odvětví jsou přinejměnším diskutabilní, vzdělání chatrné a řeči nebývale silné.

    Tento článek, kromě toho, že má nulovou informační hodnotu, je pouze masírováním vlastního ega.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).