Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku O prvním počítači a budoucnosti XML od PaJaSoft - Ja tedy nevim, ale na zacatku devadesatych let...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 9. 2004 16:12

    PaJaSoft (neregistrovaný)
    Ja tedy nevim, ale na zacatku devadesatych let (tim nemyslim 1994 apod.) byla za cenu slabe nad 30.000,- i80386 s 4MB RAM a 40MB diskem (vim to, protoze jsem smutne po tech inzeratech koukal a nakonec zacal taktez s i80286 a 2MB (quli Borlandimu C++) ale za cenu 10.000,-)... Ale je mozna, ze jste naletel, kdyz jste v 1990 koupil i80286 za ty penize, protoze je smutny fakt, ze se to jako srot kupovalo v Nemecku a jako luxus prodavalo v Cechach... ostatne, jak myslite, ze "vznikly" firmy typu AAC, Comfor, Autocont apod. (nektere to dokonce priznavaji (AAC))? To Vam vas bavorsky strycek uz neporadil?

    Navic bych si dovolil opravit to, ze pocitace teprve v 90-tych letech opoustely uzce profesionalni ci specificke pozice... - u nas nepochybne, ale kdyz uz jste nakousnul ty Macintoshe - vite, ze v USA prave v domacnosti mely vetsi oblibu a podil na trhu nez PC, prave proto, ze to bylo all-in-one reseni, ktere mase vyhovovalo? Samozrejme Apple byl vzdy trochu mimo hlavni proud, ale je zajimave, jak hodne lidi si mysli, ze PC dominuji a dominovaly vsude....

  • 8. 9. 2004 1:56

    mike (neregistrovaný)
    Ono hodne zalezi na roce, nekdy i na mesici. Sve prvni PC jsem si nechal dovezt z Nemecka koncem roku 1990. Nove 286 od Escomu s 1 MB RAM, 52 MB diskem a 14" monitorem. Vyslo to asi na 2000 DM, coz tenkrat bylo neco okolo 50 000 Kcs. Mam pocit, ze tehdy jeste platilo vyvozni omezeni a 386 se k nam vubec nesmely dovazet; padlo tak o pul roku az rok pozdeji. Ceny klesaly stejnym tempem jako ted, spis jeste rychleji.

    Slouzilo dobre, jeste ho nekde ve skrini mam. Casem jsem ho vylepsil 4 MB RAM a dalsim diskem. Vydelalo si na sebe. Jen monitor casem odesel, nejaka soucastka ve spinanem zdroji. BTW, nestoji o nej nekdo? Za odvoz, spravit by se nejspis dal.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).