Hlavní navigace

O Skype se prý zajímají Facebook a Google

6. 5. 2011
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Už se zase mluví o možném prodeji komunikační sítě Skype. Tentokrát s exkluzivní informací přispěchala agentura Reuters. Podle jejích dvou nejmenovaných zdrojů, které jsou prý ale dobře obeznámené se situací, jsou zájemci o Skype dvě internetové těžké váhy: Facebook a Google. Případný kupec by podle odhadů mohl za Skype zaplatit tři až čtyři miliardy dolarů. Google a Skype tyto zvěsti odmítají komentovat a nevyjádřil se ani Facebook. Lze si ale představit, že by společnosti Google i Facebook…

Už se zase mluví o možném prodeji komunikační sítě Skype. Tentokrát s exkluzivní informací přispěchala agentura Reuters. Podle jejích dvou nejmenovaných zdrojů, které jsou prý ale dobře obeznámené se situací, jsou zájemci o Skype dvě internetové těžké váhy: Facebook a Google.

Případný kupec by podle odhadů mohl za Skype zaplatit tři až čtyři miliardy dolarů. Google a Skype tyto zvěsti odmítají komentovat a nevyjádřil se ani Facebook. Lze si ale představit, že by společnosti Google i Facebook mohly mít s komunikační sítí Skype zajímavé plány.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).