Hlavní navigace

Názor k článku O stolních přehrávačích, funkcionalismu a T602 blahé paměti od Pavel - Vím přesně, jak to Pixy myslí. V textu...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 8. 2004 9:54

    Pavel (neregistrovaný)
    Vím přesně, jak to Pixy myslí. V textu píše, že pro lámání v DTP je vyžadován text bez formátování. A co jiného to umožňuje, než nějaký jednoduchý editor.

    Od té doby, co používám LaTeX pro sazbu textu, jsem nadšen. Výsledky jsou (téměř) vždy profesionální, stačí znát asi tak 20 značek (o trochu víc než má HTML :-) a HLAVNĚ, protože se nemusím starat o formátování, píše se mnohem rychleji.

    Onehdá jsem 2-3 věci napsal ve Wordu, ale produktivita je mnohem nižší - člověk pořád kouká, jestli se mu to vejde na stránku, problémy s číslováním rovnic, obrázků a tabulek. A hodně uživatelů ani nezná klávesové zkratky, takže si klikají na ikonky tučné, kurzíva... a pak objeví barvy... To je děs.

    Myšlenka modulárního textového procesoru je taky výborná. Logické rozdělení, jak ho pixy nadhodil, je rozumné - takže když si koupí nejzákladnější balík, pro ně to nebude změna. Pokud uživatel potřebuje víc funkcí, tak je natolik zdatný, že si to i nainstaluje.

    Můj počítač, co mám doma, sice není tak multimediální, ale televize s DVD přehrávačem je mnohem větší žůžo, než koukat na filmy z PC. Přecejen, tv s úhlopříčkou 80cm se nedá srovnat s monitorem 17". A výhodou je, že u TV mě nikdo neruší - na PC mám tendence při koukání na film číst maily, browsit web nebo klábosit po ICQ. To televize (naštěstí!!!) neumožňuje.

    Rozhodně s touto glosou souhlasím a líbí se mi, jak to pixy napsal.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).